Noord-Afrikaans
10 min
40 min

Lamsmerguez met gebakken aardappeltjes

"Lamsmerguez" is een lekker pittig en zoet worstje afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. Lamsmerguez in een samenvoeging van twee woorden, lam van lamsvlees en merguez betekend worst.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

"Lamsmerguez" is een lekker pittig en zoet worstje afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken. Lamsmerguez in een samenvoeging van twee woorden, lam van lamsvlees en merguez betekend worst.Merguez is een pittige worst uit Tunesië, Algerije en Marokko. Het wordt traditioneel gemaakt van lamsvlees, rundvlees of een mengsel van beide, en wordt gekruid met een mengsel van specerijen waaronder knoflook, rode peper en komijn.

Het lamsvlees geeft de worst een rijke en enigszins zoete smaak, die goed combineert met de pittige specerijen die in merguez worden gebruikt.

Ze kunnen worden gegrild, gebakken en vaak geserveerd als onderdeel van een barbecue of met gerechten als couscous. Ook lekker met aardappeltjes of gewoon op een broodje.

Dit recept kan je ook prima op de bbq of in je grillpan maken maar dan zou ik de aardappeltjes even voorkoken zodat ze gelijk klaar zijn met je worstjes.

Personen
-
+
  • Aardappeltjes bereiden

    Ingrediënten

    • Roseval aardappeltjes
      500 g
    • Olijfolie
      theelepel
    • Knoflook
      teentje
    • Verse rozemarijn
      takje
    • Verse tijm
      takje
    • Zeezout naar smaak
    • Zwarte peper naar smaak
    • Paprikapoeder (optioneel)
      snufje
    • Verse peterselie voor garnering (optioneel)

    Aan de slag

    • 1
      Was de roseval aardappeltjes grondig en snijd ze in helften of kwarten, afhankelijk van hun grootte.
    • 2
      Verwarm de oven voor op 200°C.
    • 3
      Plaats de gesneden aardappeltjes in een mengkom, voeg de fijngehakte knoflook, rozemarijn, tijm, zout, peper en een eetlepel olijfolie toe.
    • 4
      Meng alles goed zodat de aardappeltjes gelijkmatig zijn bedekt met de olie en kruiden.
    • 5
      Verspreid de aardappeltjes in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • 6
      Bak de aardappeltjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten of totdat ze goudbruin en krokant zijn, halverwege de baktijd een keer omdraaien.
  • Lamsmerguez Bereiden

    Ingrediënten

    • Lamsmerguez worstjes
      stuks
    • Olijfolie
      theelepel

    Aan de slag

    • 1
      Terwijl de aardappeltjes bakken, verwarm je de resterende eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de lamsmerguez worstjes toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of totdat ze volledig gekookt en mooi gekarameliseerd zijn.
    • 3
      Haal de aardappeltjes uit de oven en doe ze in een serveerschaal. Plaats de lamsmerguez worstjes naast de aardappeltjes. Garneer het gerecht met wat verse peterselie en eventueel een snufje paprikapoeder voor een extra kleur en smaak.
  • Probeer ook

    Duitse Frikadelle

    Deze Duitse Frikadelle zijn platte gehaktkoekjes, ook wel Fleischküchle of Bulette genoemd, zijn populair in Duitsland. Ze worden gemaakt van rundergehakt of gemengd gehakt, samen met brood of paneermeel, eieren, uien en kruiden

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten