Personen
-
+
Ingrediënten
- Macaroni200 g
- Kip uit blik340 g
- Boter2 eetlepel
- Bloem2 eetlepel
- Melk400 ml
- Geraspte kaas150 g
- Mosterdpoeder (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- 2Voeg de macaroni toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 8-10 minuten.
- 3Giet de macaroni af en zet opzij.
- 4Snijd de kip in kleine blokjes.
- 5Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de blokjes toe.
- 6Bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet opzij.
- 7Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
- 8Voeg de bloem toe en roer constant gedurende 1-2 minuten om een roux te maken.
- 9Voeg langzaam de melk toe, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.
- 10Breng het mengsel aan de kook en laat het indikken tot een gladde saus.
- 11Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
- 12Breng op smaak met zout, peper en eventueel mosterdpoeder of nootmuskaat.
- 13Voeg de gekookte macaroni en de gebakken kip toe aan de kaassaus.
- 14Roer goed door zodat alle pasta en vlees bedekt zijn met de saus.
- 15Serveer de mac & cheese direct, eventueel gegarneerd met extra geraspte kaas of een snufje paprika voor kleur.
- 16Variaties in Kaassoorten: Cheddar en Gruyère: Voor een extra rijke en nootachtige smaak, vervang de helft van de cheddar door Gruyère. Mozzarella en Parmezaanse Kaas: Voeg mozzarella toe voor een extra romige textuur en Parmezaanse kaas voor een hartige boost. Goudse Kaas: Vervang de cheddar door geraspte Goudse kaas voor een mildere, zoetere smaak.
- 17Tips: Voor een krokante topping, kun je de mac & cheese in een ovenschaal doen, bestrooien met paneermeel en een beetje extra kaas, en dan onder de grill zetten tot het goudbruin is. Voeg groenten zoals broccoli of erwten toe voor een gezondere variant.
Dit recept maakt gebruik van ingeblikte kip en is bedoeld voor twee personen. Het recept biedt ook variaties in de te gebruiken kaassoorten voor extra smaakvariatie.
