Pasta
10 min
20 min

Mac and Cheese zoals ze die in Amerika maken

Dit recept maakt gebruik van ingeblikte kip en is bedoeld voor twee personen. Het recept biedt ook variaties in de te gebruiken kaassoorten voor extra smaakvariatie.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Macaroni
      200 g
    • Kip uit blik
      340 g
    • Boter
      eetlepel
    • Bloem
      eetlepel
    • Melk
      400 ml
    • Geraspte kaas
      150 g
    • Mosterdpoeder (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
    • 2
      Voeg de macaroni toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 8-10 minuten.
    • 3
      Giet de macaroni af en zet opzij.
    • 4
      Snijd de kip in kleine blokjes.
    • 5
      Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de blokjes toe.
    • 6
      Bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet opzij.
    • 7
      Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
    • 8
      Voeg de bloem toe en roer constant gedurende 1-2 minuten om een roux te maken.
    • 9
      Voeg langzaam de melk toe, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.
    • 10
      Breng het mengsel aan de kook en laat het indikken tot een gladde saus.
    • 11
      Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus glad is.
    • 12
      Breng op smaak met zout, peper en eventueel mosterdpoeder of nootmuskaat.
    • 13
      Voeg de gekookte macaroni en de gebakken kip toe aan de kaassaus.
    • 14
      Roer goed door zodat alle pasta en vlees bedekt zijn met de saus.
    • 15
      Serveer de mac & cheese direct, eventueel gegarneerd met extra geraspte kaas of een snufje paprika voor kleur.
    • 16
      Variaties in Kaassoorten: Cheddar en Gruyère: Voor een extra rijke en nootachtige smaak, vervang de helft van de cheddar door Gruyère. Mozzarella en Parmezaanse Kaas: Voeg mozzarella toe voor een extra romige textuur en Parmezaanse kaas voor een hartige boost. Goudse Kaas: Vervang de cheddar door geraspte Goudse kaas voor een mildere, zoetere smaak.
    • 17
      Tips: Voor een krokante topping, kun je de mac & cheese in een ovenschaal doen, bestrooien met paneermeel en een beetje extra kaas, en dan onder de grill zetten tot het goudbruin is. Voeg groenten zoals broccoli of erwten toe voor een gezondere variant.

Dit recept maakt gebruik van ingeblikte kip en is bedoeld voor twee personen. Het recept biedt ook variaties in de te gebruiken kaassoorten voor extra smaakvariatie.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten