Personen
-
+
Ingrediënten
- sukadelappen, in blokjes800 g
- kokosmelk400 ml
- citroengras, gekneusd2 stengels
- kaffir limoenblaadjes4 stuks
- tamarindepasta2 eetlepel
- bruine suiker2 eetlepel
- zout naar smaak
- plantaardige olie
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit wat olie in een grote pan en bak de sukadelappen rondom bruin (ongeveer 10 minuten). Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- 2Voeg de sukadelappen weer toe aan de pan met de kokosmelk, citroengras, kaffir limoenblaadjes, tamarindepasta, bruine suiker en zout.
- 3Laat de rendang op laag vuur sudderen tot het vlees erg zacht is en de saus dik is, dit kan tot 3 uur duren. Roer af en toe.
Ingrediënten
- sjalotten, grof gehakt6 stuks
- knoflook, grof gehakt4 teentje
- rode chilipepers, ontpit en grof gehakt3 stuks
- gember, geschild en gehakt5 cm
- laos (galangawortel), geschild en gehakt5 cm
- kurkuma1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Pureer de sjalotten, knoflook, chilipepers, gember, laos en kurkuma in een blender tot een gladde pasta.
- 2In dezelfde pan van het vlees, fruit de kruidenpasta tot het geurig is (ongeveer 5 minuten).
Ingrediënten
- savooikool, in reepjes gesneden1 stuks
- prei, in ringen gesneden2 stuks
- witte rijst2 kopjes
- chili vlokken (of naar smaak)1 eetlepel
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- sojasaus1 eetlepel
- sesamolie1 eetlepel
- plantaardige olie of boter1 eetlepel
- kokosmelk200 ml
- zout en peper naar smaak
- snufje nootmuskaat of kerriepoeder voor extra smaak (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Verhit de sesamolie in een pan en voeg de savooikool toe. Bak tot het zacht begint te worden (ongeveer 5 minuten).
- 3Voeg de knoflook en chili vlokken toe en bak nog eens 5 minuten. Roer de sojasaus erdoorheen en bak nog 1-2 minuten. Haal van het vuur.
- 4Verhit de olie of boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de preiringen toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- 5Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
- 6Giet de kokosmelk over de prei. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook.
- 7Zet het vuur laag en laat de prei sudderen in de kokosmelk tot het mengsel dikker wordt en de prei volledig gaar is, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- 8Voeg zout, peper en eventueel nootmuskaat of kerriepoeder toe naar smaak. Roer goed door.
- 9Serveer de pittige savooikool, romige prei en een portie witte rijst op een bord.
Als je zin of tijd hebt is het heerlijk om een mini Indonesische rijsttafel te maken met rendang, pittige savooikool en romige prei en witte rijst. We hebben hier een heerlijk recept gemaakt waar je veel mensen van kan laten genieten. Dit recept is voor 4 personen.
