Rijst
10 min
180 min

Mini Indonesische rijsttafel met rendang

Een mini Indonesische rijsttafel te maken met rendang, pittige savooikool en romige prei en witte rijst.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • sukadelappen, in blokjes
      800 g
    • kokosmelk
      400 ml
    • citroengras, gekneusd
      stengels
    • kaffir limoenblaadjes
      stuks
    • tamarindepasta
      eetlepel
    • bruine suiker
      eetlepel
    • zout naar smaak
    • plantaardige olie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit wat olie in een grote pan en bak de sukadelappen rondom bruin (ongeveer 10 minuten). Haal het vlees uit de pan en zet apart.
    • 2
      Voeg de sukadelappen weer toe aan de pan met de kokosmelk, citroengras, kaffir limoenblaadjes, tamarindepasta, bruine suiker en zout.
    • 3
      Laat de rendang op laag vuur sudderen tot het vlees erg zacht is en de saus dik is, dit kan tot 3 uur duren. Roer af en toe.
  • Ingrediënten

    • sjalotten, grof gehakt
      stuks
    • knoflook, grof gehakt
      teentje
    • rode chilipepers, ontpit en grof gehakt
      stuks
    • gember, geschild en gehakt
      cm
    • laos (galangawortel), geschild en gehakt
      cm
    • kurkuma
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Pureer de sjalotten, knoflook, chilipepers, gember, laos en kurkuma in een blender tot een gladde pasta.
    • 2
      In dezelfde pan van het vlees, fruit de kruidenpasta tot het geurig is (ongeveer 5 minuten).
  • Ingrediënten

    • savooikool, in reepjes gesneden
      stuks
    • prei, in ringen gesneden
      stuks
    • witte rijst
      kopjes
    • chili vlokken (of naar smaak)
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • sojasaus
      eetlepel
    • sesamolie
      eetlepel
    • plantaardige olie of boter
      eetlepel
    • kokosmelk
      200 ml
    • zout en peper naar smaak
    • snufje nootmuskaat of kerriepoeder voor extra smaak (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2
      Verhit de sesamolie in een pan en voeg de savooikool toe. Bak tot het zacht begint te worden (ongeveer 5 minuten).
    • 3
      Voeg de knoflook en chili vlokken toe en bak nog eens 5 minuten. Roer de sojasaus erdoorheen en bak nog 1-2 minuten. Haal van het vuur.
    • 4
      Verhit de olie of boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de preiringen toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
    • 5
      Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
    • 6
      Giet de kokosmelk over de prei. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook.
    • 7
      Zet het vuur laag en laat de prei sudderen in de kokosmelk tot het mengsel dikker wordt en de prei volledig gaar is, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
    • 8
      Voeg zout, peper en eventueel nootmuskaat of kerriepoeder toe naar smaak. Roer goed door.
    • 9
      Serveer de pittige savooikool, romige prei en een portie witte rijst op een bord.

Als je zin of tijd hebt is het heerlijk om een mini Indonesische rijsttafel te maken met rendang, pittige savooikool en romige prei en witte rijst. We hebben hier een heerlijk recept gemaakt waar je veel mensen van kan laten genieten. Dit recept is voor 4 personen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten