Rijst
25 min
15 min

Oosterse varkenshaas met gesmoorde paksoi

Lichtzoete oosterse roerbakschotel met knapperige paksoi: een klassieker met Aziatische twist. Tip: bestrooi met goudbruin geroosterde sesamzaadjes.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gember vers
      20 g
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Varkenshaas
      200 g
    • Paksoi
      stuks
    • Vissaus
      theelepel
    • Zilvervliesrijst
      200 g
    • Bosje Lente-ui
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Gehakte Cashewnoten
      50 g
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Hoisin saus
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het aan de kook brengen van de rijst, voor het perfect droog koken van de rijst zodat deze niet meer hoeft worden afgegoten doe je de rijst in een droge pan en voeg je 2 x de hoeveelheid water toe, dus als voorbeeld 200 gram rijst met 400 ml water.
    • 2
      Snijd de varkenshaas in reepjes en pers de knoflooktenen, verwijder de buitenste laag van de bosuitjes en snijd de bosuitjes in stukken van 3 centimeter.
    • 3
      Pak 2 koekenpannen 1 voor de varkenshaas en 1 voor de paksoi, voor de paksoi rasp je 1 centimeter gember en houd dit even apart in een bakje.
    • 4
      Verwarm beide pannen en begin met het bakken van de varkenshaas, bak het vlees mooi goudbruin en voeg dan de lente-ui toe wanneer de lente ui lichtjes gebakken is voeg je 2 tenen geperste knoflook toe, de Hoisin, de oestersaus en 3 eetlepels sojasaus.
    • 5
      Laat dit reduceren tot de saus mooi om het vlees gaat kleven.
    • 6
      Snijd de paksoi in 8 kwarten en bak aan de gesneden kanten op hoog vuur, wanneer de paksoi begint te kleuren voeg je 1 teen geperste knoflook toe, de geraspte gember, de vissaus en de sojasaus. Laat het vocht volledig verdampen.
    • 7
      Eet smakelijk!
2025 © Eerlijk Eten