Personen
-
+
Ingrediënten
- Gember vers20 g
- Knoflooktenen3 stuks
- Varkenshaas200 g
- Paksoi1 stuks
- Vissaus2 theelepel
- Zilvervliesrijst200 g
- Bosje Lente-ui1 stuks
- Sojasaus5 eetlepel
- Gehakte Cashewnoten50 g
- Oestersaus3 eetlepel
- Hoisin saus2 eetlepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het aan de kook brengen van de rijst, voor het perfect droog koken van de rijst zodat deze niet meer hoeft worden afgegoten doe je de rijst in een droge pan en voeg je 2 x de hoeveelheid water toe, dus als voorbeeld 200 gram rijst met 400 ml water.
- 2Snijd de varkenshaas in reepjes en pers de knoflooktenen, verwijder de buitenste laag van de bosuitjes en snijd de bosuitjes in stukken van 3 centimeter.
- 3Pak 2 koekenpannen 1 voor de varkenshaas en 1 voor de paksoi, voor de paksoi rasp je 1 centimeter gember en houd dit even apart in een bakje.
- 4Verwarm beide pannen en begin met het bakken van de varkenshaas, bak het vlees mooi goudbruin en voeg dan de lente-ui toe wanneer de lente ui lichtjes gebakken is voeg je 2 tenen geperste knoflook toe, de Hoisin, de oestersaus en 3 eetlepels sojasaus.
- 5Laat dit reduceren tot de saus mooi om het vlees gaat kleven.
- 6Snijd de paksoi in 8 kwarten en bak aan de gesneden kanten op hoog vuur, wanneer de paksoi begint te kleuren voeg je 1 teen geperste knoflook toe, de geraspte gember, de vissaus en de sojasaus. Laat het vocht volledig verdampen.
- 7Eet smakelijk!