Piccata di vitello is een klassiek Italiaans gerecht dat letterlijk vertaald "kalfslapje" betekent. Het komt oorspronkelijk uit Italië en bestaat uit dunne kalfsoesters die snel worden gebakken en geserveerd met een saus van citroensap, boter, kappertjes en vaak witte wijn. De bereiding is relatief snel en eenvoudig. Lekker met pasta en een frisse salade.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kalfsoesters2 stuks
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Bloem, voor het bestuiven50 g
- Olijfolie2 eetlepel
- Ongezouten boter30 g
- Droge witte wijn0.5 kopje
- Sap van 1 citroen
- Kappertjes, afgespoeld en uitgelekt1 eetlepel
- Vrse peterselie, fijngehakt voor garnering
Aan de slag
- 1Leg de kalfsoesters tussen twee vellen plasticfolie en klop ze zachtjes plat tot ongeveer 0,5 cm dikte met een vleeshamer. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
- 2Doe de bloem in een ondiepe schaal en bestuif de kalfsoesters ermee, schud het overtollige bloem eraf.
- 3Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 4Voeg de kalfsoesters toe en bak ze ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- 5Doe de boter in dezelfde pan en laat het smelten.
- 6Voeg de witte wijn toe en laat het 1-2 minuten sudderen, terwijl je de bruine stukjes van de bodem schraapt.
- 7Voeg het citroensap en de kappertjes toe en laat het nog een minuut sudderen om de smaken te combineren.
- 8Leg de kalfsoesters terug in de pan en bedek ze met de saus om ze op te warmen.
- 9Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten