Kalf
10 min
10 min

Piccata di vitello

Piccata di vitello is een klassiek Italiaans gerecht dat letterlijk vertaald "kalfslapje" betekent. Het komt oorspronkelijk uit Italië en bestaat uit dunne kalfsoesters die snel worden gebakken en geserveerd.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Piccata di vitello is een klassiek Italiaans gerecht dat letterlijk vertaald "kalfslapje" betekent. Het komt oorspronkelijk uit Italië en bestaat uit dunne kalfsoesters die snel worden gebakken en geserveerd met een saus van citroensap, boter, kappertjes en vaak witte wijn. De bereiding is relatief snel en eenvoudig. Lekker met pasta en een frisse salade.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kalfsoesters
      stuks
    • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • Bloem, voor het bestuiven
      50 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ongezouten boter
      30 g
    • Droge witte wijn
      0.5 kopje
    • Sap van 1 citroen
    • Kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
      eetlepel
    • Vrse peterselie, fijngehakt voor garnering

    Aan de slag

    • 1
      Leg de kalfsoesters tussen twee vellen plasticfolie en klop ze zachtjes plat tot ongeveer 0,5 cm dikte met een vleeshamer. Bestrooi beide kanten met zout en peper.
    • 2
      Doe de bloem in een ondiepe schaal en bestuif de kalfsoesters ermee, schud het overtollige bloem eraf.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de kalfsoesters toe en bak ze ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
    • 5
      Doe de boter in dezelfde pan en laat het smelten.
    • 6
      Voeg de witte wijn toe en laat het 1-2 minuten sudderen, terwijl je de bruine stukjes van de bodem schraapt.
    • 7
      Voeg het citroensap en de kappertjes toe en laat het nog een minuut sudderen om de smaken te combineren.
    • 8
      Leg de kalfsoesters terug in de pan en bedek ze met de saus om ze op te warmen.
    • 9
      Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten