Mie
15 min
30 min

Pittige Mie met varkensreepjes

Een lekkere pittige mie met varkensreepjes kan je maken met allerlei soorten groenten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • mie of noodles
      200 g
    • varkensreepjes
      200 g
    • rode paprika, in reepjes gesneden
      stuks
    • sperzieboontjes, in stukjes
      100 g
    • grote ui, in dunne ringen gesneden
      stuks
    • lente-uitjes, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • chilipepers, fijngehakt (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
      stuks
    • donkere sojasaus
      stuks
    • oestersaus
      eetlepel
    • hoisinsaus
      eetlepel
    • sesamolie
      eetlepel
    • suiker
      theelepel
    • zout naar smaak
    • plantaardige olie voor het bakken

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de mie volgens de instructies op de verpakking, giet ze af en spoel ze af met koud water. Zet ze opzij.
    • 2
      Meng de varkensreepjes met 1 eetlepel donkere sojasaus en laat ze 10-15 minuten marineren.
    • 3
      Blancheer de sperzieboontjes enkele minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn, spoel ze daarna af met koud water en zet ze opzij.
    • 4
      Verhit wat olie in een wok of grote pan op hoog vuur. Bak de varkensreepjes tot ze bruin en gaar zijn, haal ze uit de pan en zet ze opzij.
    • 5
      Voeg meer olie toe in dezelfde pan. Fruit de ui, knoflook en chilipeper tot de ui glazig is. Voeg de paprika en boontjes toe en roerbak kort.
    • 6
      Meng de resterende donkere sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, sesamolie en suiker in een kom. Voeg de mie en varkensreepjes toe aan de pan met groenten en giet de saus erover.
    • 7
      Roerbak alles goed door elkaar tot het geheel goed warm en gelijkmatig bedekt is met de saus.
    • 8
      Serveer de mie op borden en garneer met de fijngesneden lente-ui.
    • 9
      Tips: Pas de hoeveelheid chilipeper aan naar smaak voor meer of minder pit. Hoisinsaus geeft een zoete en kruidige smaak die goed past bij de pittigheid van de chili.
2025 © Eerlijk Eten