Vlees
10 min
20 min

Slavinken met aardappelstamppot en champignons

Een heerlijk gerecht is heerlijk comfortabel en vullend, perfect voor een doordeweekse maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Slavinken
      stuks
    • Aardappelen
      800 g
    • Eventueel: extra groenten naar keuze
    • Champignons
      250 g
    • Bieslook
      bosje
    • Zout en peper naar smaak
    • Klontje boter
      stuks
    • Melk
      100 ml
    • Olijfolie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de aardappelen in een grote pan met water en een beetje zout gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn. Giet ze af en zet ze even opzij. Kook ondertussen ook je groente die je voor je puree wil gebruiken.
    • 2
      Terwijl de aardappelen koken, bak je de slavinken in een grote pan op middelhoog vuur tot ze gaar en bruin zijn, ongeveer 15-20 minuten. Zet ze opzij wanneer ze klaar zijn.
    • 3
      In dezelfde pan voeg je wat extra boter of olie toe en bak je de champignons tot ze goudbruin en zacht zijn.
    • 4
      Terug naar de aardappelen: voeg een klontje boter en de warme melk toe aan de gekookte aardappelen. Stamp ze tot een mooie grove massa en breng op smaak met zout en peper. Als je een groente erbij gaat gebruiken kies ik voor het grof stampen van de puree zodat hij een beetje ruw blijft en de groenten een bite houden. (Sommige mensen houden meer van een gladde puree uit een staafmixer of blender maar dat doet mij teveel aan ziekenhuis voedsel denken, maar ieder heeft zo zijn voorkeuren ;)
    • 5
      Om te serveren, verdeel je de aardappelstamp over vier borden, leg je een slavink op elk bord en schep je wat gebakken champignons erop en bestrooi met de verse bieslook voor een frisse, kruidige toets.

Dit gerecht is heerlijk comfortabel en vullend, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Je kunt ook je stampot heel makkelijk oppimpen met bijvoorbeeld broccoli roosjes, tuinbonen of wat geraspte kaas om hem meer naar je smaak te maken.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten