Pasta
15 min
30 min

Spaghetti with Meatballs

Spaghetti with Meatballs is een klassieker die de smaken van Italië en Amerika combineert. Dit gerecht is ooit overgebracht door Italiaanse immigranten en is nu een favoriet in vele Amerikaanse huishoudens
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Spaghetti with Meatballs is een klassieker die de smaken van Italië en Amerika combineert. Dit gerecht is ooit overgebracht door Italiaanse immigranten en is nu een favoriet in vele Amerikaanse huishoudens. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw immigreerden miljoenen Italianen naar de Verenigde Staten op zoek naar een beter leven. Met hen brachten ze hun geliefde recepten en culinaire tradities. In Amerika ontdekten deze immigranten dat ingrediënten zoals vlees betaalbaarder en gemakkelijker verkrijgbaar waren dan in Italië, waar vlees vaak een luxe was. Dit leidde tot de creatie van grotere en rijkere gehaktballetjes dan die in traditionele Italiaanse gerechten.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      250 g
    • Ei
      stuks
    • Paneermeel
      eetlepel
    • Parmezaanse kaas
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Gedroogde oregano
      0.5 theelepel
    • Gedroogde Basilicum
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Tomatenblokjes
      400 g
    • Ui
      stuks
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Suiker
      theelepel
    • Verse basilicum
    • Spaghetti
      200 g

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kom het rundergehakt, ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper
    • 2
      Vorm het mengsel tot balletjes van ongeveer 3-4 cm in diameter
    • 3
      Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes rondom bruin, ongeveer 6-8 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart
    • 4
      In dezelfde pan voeg je nog een eetlepel olijfolie toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten
    • 5
      Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut
    • 6
      Voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen
    • 7
      Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog eens 10 minuten sudderen
    • 8
      Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente, ongeveer 8-10 minuten
    • 9
      Giet de spaghetti af en bewaar een kopje van het kookwater.
    • 10
      Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de saus en gehaktballetjes. Meng goed door elkaar. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.
    • 11
      Verdeel de spaghetti en gehaktballetjes over twee borden.
    • 12
      Garneer met verse basilicum of peterselie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
    • 13
      Serveer direct en geniet van je heerlijke zelfgemaakte "Spaghetti with Meatballs"!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten