Soep
10 min
30 min

Romige Knolselderijsoep met Gebakken Champignons

Dit recept is geïnspireerd op eenvoudige, klassieke smaken die doen denken aan de Franse keuken, waar knolselderij vaak wordt geroosterd of verwerkt in soepen en purees

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knolselderij
      stuks
    • Aardappel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Groentebouillon
      500 ml
    • Room
      100 ml
    • Champignons
      150 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Boter
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
    • 3
      Voeg de knolselderij en aardappelblokjes toe en bak nog 2 minuten mee.
    • 4
      Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • 5
      Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, of totdat de knolselderij en aardappel zacht zijn.
    • 6
      Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde, romige textuur.
    • 7
      Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes verwarmen, maar niet koken.
    • 8
      Verhit de olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 9
      Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten, tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
    • 10
      Schep de soep in diepe kommen.
    • 11
      Leg een paar plakjes gebakken champignons in het midden van elke kom.
    • 12
      Garneer met fijngehakte bieslook of peterselie voor een frisse afwerking.

Knolselderij, met zijn delicate, nootachtige smaak, vormt de perfecte basis voor een soep. Het wordt gecombineerd met aardappel voor extra romigheid en afgetopt met goudbruin gebakken champignons, die een heerlijke hartige en umami-toets toevoegen.

Dit recept is geïnspireerd op eenvoudige, klassieke smaken die doen denken aan de Franse keuken, waar knolselderij vaak wordt geroosterd of verwerkt in soepen en purees. Met een garnering van verse kruiden en de zijdeachtige textuur van de soep is dit een gerecht dat zowel eenvoudig te maken is als indruk maakt aan tafel. Perfect voor een ontspannen lunch of een verfijnd voorgerecht bij een diner.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten