Roerbakgerecht
10 min
20 min
Paprika-Kokosyoghurt Kip met Bloemkoolrijst

Deze snelle en gezonde maaltijd combineert sappige kippenbouten gekruid met knoflook en paprika, geserveerd met een romige kokosyoghurt. Bloemkoolrijst zorgt voor een lichte twist, perfect als je snel een voedzame maaltijd wil bereiden. Geschikt voor een doordeweekse avond waarbij je toch iets speciaals op tafel wilt zetten.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippenbout2 stuks
- Rode ui1 stuk
- Paprika1 stuk
- Knoflook2 tenen
- Kokosyoghurt200 ml
- Bloemkoolrijst300 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 2Bak de kippenbouten in de pan tot ze goudbruin en bijna gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
- 3Snijd ondertussen de rode ui en paprika in reepjes en hak de knoflook fijn.
- 4Voeg de ui, paprika en knoflook toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
- 5Roer de kokosyoghurt door het kipmengsel en laat dit nog 3-5 minuten sudderen tot de saus goed warm is.
- 6Verhit een tweede pan en bak de bloemkoolrijst 3-4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- 7Serveer de kip en saus over de bloemkoolrijst voor een complete maaltijd.