Roerbakgerecht
10 min
20 min

Paprika-Kokosyoghurt Kip met Bloemkoolrijst

Deze snelle en gezonde maaltijd combineert sappige kippenbouten gekruid met knoflook en paprika, geserveerd met een romige kokosyoghurt. Bloemkoolrijst zorgt voor een lichte twist, perfect als je snel een voedzame maaltijd wil bereiden. Geschikt voor een doordeweekse avond waarbij je toch iets speciaals op tafel wilt zetten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenbout
      stuks
    • Rode ui
      stuk
    • Paprika
      stuk
    • Knoflook
      tenen
    • Kokosyoghurt
      200 ml
    • Bloemkoolrijst
      300 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 2
      Bak de kippenbouten in de pan tot ze goudbruin en bijna gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
    • 3
      Snijd ondertussen de rode ui en paprika in reepjes en hak de knoflook fijn.
    • 4
      Voeg de ui, paprika en knoflook toe aan de pan en bak 5 minuten mee.
    • 5
      Roer de kokosyoghurt door het kipmengsel en laat dit nog 3-5 minuten sudderen tot de saus goed warm is.
    • 6
      Verhit een tweede pan en bak de bloemkoolrijst 3-4 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Serveer de kip en saus over de bloemkoolrijst voor een complete maaltijd.
2025 © Eerlijk Eten