Pastagerecht
10 min
20 min

Herfstachtige Pompoen Paprika Pasta

Deze eenvoudige pasta-gerecht combineert de zoete smaken van pompoen en paprika voor een snel, voedzaam diner. Met een romige saus en verse kruiden is dit een perfecte keuze voor een koudere avond. Serveer het met knapperig brood voor een complete maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pompoen
      stuks
    • Paprika
      stuks
    • Pasta
      300 gram
    • Room
      200 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Basilicum
      10 blaadjes
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met ruim water en een snufje zout.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden pompoen en paprika toe en bak deze gedurende 7-8 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
    • 3
      Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Giet de room in de pan en laat het geheel zachtjes sudderen en indikken.
    • 4
      Meng de gekookte pasta door de saus en voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm nog een minuutje.
    • 5
      Serveer de pasta met verse basilicumblaadjes bovenop en eventueel extra Parmezaanse kaas.
2025 © Eerlijk Eten