Pastagerecht
10 min
20 min
Herfstachtige Pompoen Paprika Pasta

Deze eenvoudige pasta-gerecht combineert de zoete smaken van pompoen en paprika voor een snel, voedzaam diner. Met een romige saus en verse kruiden is dit een perfecte keuze voor een koudere avond. Serveer het met knapperig brood voor een complete maaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pompoen1 stuks
- Paprika2 stuks
- Pasta300 gram
- Room200 milliliter
- Olijfolie2 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Parmezaanse kaas50 gram
- Basilicum10 blaadjes
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met ruim water en een snufje zout.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden pompoen en paprika toe en bak deze gedurende 7-8 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
- 3Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Giet de room in de pan en laat het geheel zachtjes sudderen en indikken.
- 4Meng de gekookte pasta door de saus en voeg de Parmezaanse kaas, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm nog een minuutje.
- 5Serveer de pasta met verse basilicumblaadjes bovenop en eventueel extra Parmezaanse kaas.