Kip
10 min
15 min

Bulgur met kip

In dit gerecht combineren we bulgur met malse kip, sappige wortel en zoete gedroogde pruimen, wat zorgt voor een harmonie van hartige en licht zoete smaken, je kan natuurlijk ook de groente restjes uit je koelkast gebruiken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bulgur
      150 g
    • Kipfilet
      200 g
    • Wortel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Kippenbouillon
      400 ml
    • Pruim
      stuks
    • Lente ui
      stuks
    • Zout en peper naar smaak
    • Paprikapoeder

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kip toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    • 2
      Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn, ongeveer 2 minuten. Voeg de geraspte wortel toe en bak nog 2 minuten.
    • 3
      Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje komijn of paprikapoeder.
    • 4
      Voeg de bulgur toe aan de pan en roer kort mee, zodat de korrels de smaken opnemen. Giet de kippenbouillon erbij, voeg de stukjes pruimen toe en breng het geheel aan de kook.
    • 5
      Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de bulgur 10-12 minuten zachtjes koken, of tot de bouillon volledig is opgenomen.
    • 6
      Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en roer alles door elkaar. Laat nog 2 minuten doorwarmen.
    • 7
      Schep de bulgur en kip op borden en garneer met de lente-ui.
    • 8
      Tip: Maak het gerecht compleet met een frisse salade van tomaat, komkommer en sla. Dit zorgt voor een mooie balans tussen de warme bulgur en de verfrissende groente.

Dit recept voor bulgur met kip is een heerlijke en gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is en boordevol smaak zit. Bulgur is een traditioneel ingrediënt uit het Midden-Oosten en de Mediterrane keuken, gemaakt van gestoomde, gedroogde en gebroken tarwekorrels. Het heeft een licht nootachtige smaak en een stevige textuur, waardoor het perfect is als basis voor diverse gerechten. Bovendien is bulgur rijk aan vezels, vitamines en mineralen, en is het een gezondere optie dan bijvoorbeeld witte rijst.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten