Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippenbout2 stuks
- Olijfolie1 eetlepel
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Gemalen gember0.5 theelepel
- Gemalen komijn0.5 theelepel
- Gemalen koriander0.5 theelepel
- Paprikapoeder0.5 theelepel
- Kurkuma0.25 theelepel
- Kaneel0.25 theelepel
- Zout0.5 theelepel
- Zwarte peper0.25 theelepel
- Citroen0.5 stuks
- Kippenbouillon100 ml
- Olijven50 g
- Koriander0.5 bosje
- Verse peterselie0.5 bosje
- Rozijnen50 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Wrijf de kippenbouten in met zout, peper, gemalen gember, komijn, koriander, paprikapoeder, kurkuma en kaneel (of gebruik 2 eetlepels Ras el Hanout). Laat dit minimaal 30 minuten marineren, of bij voorkeur een paar uur in de koelkast.
- 2Verhit de olijfolie in een tajine of een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan alle kanten bruin, ongeveer 8-10 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 3Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
- 4Leg de kippenbouten terug in de pan bij de ui en knoflook. Voeg de ingelegde citroen, kippenbouillon, olijven en rozijnen (indien gebruikt) toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en laat het geheel ongeveer 45-60 minuten sudderen met de deksel op de pan, tot de kip gaar en mals is. Roer af en toe en voeg indien nodig extra bouillon toe.
- 5Roer de fijngehakte koriander en peterselie door de tajine vlak voor het serveren. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- 6Serveer de Tajine Djaj met gestoomde couscous, rijst of vers Marokkaans brood.
Kippenbouten gestoofd in een tajine met olijven, ingelegde citroenen en Marokkaanse specerijen Tajine Djaj is een klassiek Marokkaans gerecht dat zijn naam ontleent aan de traditionele kookpot, de tajine. Deze aardewerken pot zorgt voor een unieke smaak en een gelijkmatige garing van het vlees. De combinatie van kip, olijven, ingelegde citroenen en een mix van aromatische specerijen maakt dit gerecht tot een ware smaakexplosie. Je kan ook alle losse kruiden vervangen door een Ras el Hanout kruidenmix.
