Pastagerecht
10 min
20 min

Penne met Oesterzwam en Rode Biet

Deze heerlijke penne combineert de aardse smaak van oesterzwammen met de zoete en levendige tonen van rode biet. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol voedzame ingrediënten, ideaal voor een snelle, maar gezonde maaltijd op een drukke doordeweekse avond. Een perfect voorbeeld van moderne Italiaanse fusion.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pasta penne
      250 gram
    • Oesterzwam
      150 gram
    • Rode biet
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Basilicum
      10 gram
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
    • 2
      Schil en rasp de rode biet grof. Snijd de oesterzwammen in dunne reepjes.
    • 3
      Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook kort aan.
    • 4
      Voeg de geraspte rode biet en oesterzwammen toe aan de pan en bak tot alles gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
    • 5
      Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
2025 © Eerlijk Eten