Pastagerecht
10 min
20 min
Penne met Oesterzwam en Rode Biet

Deze heerlijke penne combineert de aardse smaak van oesterzwammen met de zoete en levendige tonen van rode biet. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en zit boordevol voedzame ingrediënten, ideaal voor een snelle, maar gezonde maaltijd op een drukke doordeweekse avond. Een perfect voorbeeld van moderne Italiaanse fusion.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pasta penne250 gram
- Oesterzwam150 gram
- Rode biet1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Parmezaanse kaas50 gram
- Basilicum10 gram
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- 2Schil en rasp de rode biet grof. Snijd de oesterzwammen in dunne reepjes.
- 3Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook kort aan.
- 4Voeg de geraspte rode biet en oesterzwammen toe aan de pan en bak tot alles gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
- 5Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- 6Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.