Ovenschotel
10 min
20 min
Snelle Ovenschotel met Romaanse Bloemkool

Deze makkelijke ovenschotel combineert de unieke smaak van Romanesco met sappig gehakt, tomaten en aardappels. In slechts 30 minuten bereid je een voedzaam en smakelijk diner dat zowel jong als oud zal bekoren. Perfect voor een doordeweekse avond als je iets snel en vullend op tafel wilt zetten.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Romanesco1 stuks
- Gehakt500 gram
- Tomaten4 stuks
- Aardappels4 stuks
- Ui1 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
- Knoflookpoeder1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Snijd de Romanesco in roosjes, schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- 3Verhit olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- 4Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Voeg zout, peper en knoflookpoeder toe.
- 5Voeg de tomaten in blokjes en de Romanesco toe aan de pan en kook 5 minuten.
- 6Meng alles samen met de aardappelblokjes in een ovenschaal.
- 7Plaats de schaal in de oven en bak 20 minuten tot alles goed gaar is.