Ovenschotel
10 min
20 min

Snelle Ovenschotel met Romaanse Bloemkool

Deze makkelijke ovenschotel combineert de unieke smaak van Romanesco met sappig gehakt, tomaten en aardappels. In slechts 30 minuten bereid je een voedzaam en smakelijk diner dat zowel jong als oud zal bekoren. Perfect voor een doordeweekse avond als je iets snel en vullend op tafel wilt zetten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Romanesco
      stuks
    • Gehakt
      500 gram
    • Tomaten
      stuks
    • Aardappels
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Knoflookpoeder
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de Romanesco in roosjes, schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
    • 3
      Verhit olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
    • 4
      Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul. Voeg zout, peper en knoflookpoeder toe.
    • 5
      Voeg de tomaten in blokjes en de Romanesco toe aan de pan en kook 5 minuten.
    • 6
      Meng alles samen met de aardappelblokjes in een ovenschaal.
    • 7
      Plaats de schaal in de oven en bak 20 minuten tot alles goed gaar is.
2025 © Eerlijk Eten