Roerbakgerecht
10 min
20 min

Romige Kip met Champignons en Kaas

Deze romige kip met champignons en kaas is het ideale gerecht voor een makkelijk en snel diner. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijke maaltijd die zowel jong als oud zal aanspreken. Perfect voor doordeweekse avonden!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Champignons
      250 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Room
      200 milliliter
    • Geraspte kaas
      100 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Peterselie
      bosje
    • Zout en peper
      naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
    • 2
      Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin.
    • 3
      Voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
    • 4
      Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak tot ze zacht zijn.
    • 5
      Schenk de room in de pan en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.
    • 6
      Roer de geraspte kaas erdoor tot deze is gesmolten en de saus romig is.
    • 7
      Garneer met gehakte peterselie en serveer onmiddellijk.
2025 © Eerlijk Eten