Roerbakgerecht
10 min
20 min
Romige Kip met Champignons en Kaas

Deze romige kip met champignons en kaas is het ideale gerecht voor een makkelijk en snel diner. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijke maaltijd die zowel jong als oud zal aanspreken. Perfect voor doordeweekse avonden!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kipfilet2 stuks
- Champignons250 gram
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Room200 milliliter
- Geraspte kaas100 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Peterselie1 bosje
- Zout en peper1 naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- 2Verhit olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin.
- 3Voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- 4Snijd de champignons in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak tot ze zacht zijn.
- 5Schenk de room in de pan en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- 6Roer de geraspte kaas erdoor tot deze is gesmolten en de saus romig is.
- 7Garneer met gehakte peterselie en serveer onmiddellijk.