Pizza
15 min
15 min

Pizza Bolognese

Een pizza Bolognese is eigenlijk een super lekkere mix van twee favorieten: een sappige spaghetti Bolognese en een goede pizza. Je doet de dikke, kruidige Bolognese saus, boordevol gehakt en tomaten, royaal over een pizzabodem.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pizzabodem
      stuks
    • Rundergehakt
      150 g
    • Tomatensaus (passata)
      200 ml
    • Knoflook, fijngesneden
      teentje
    • Kleine ui, fijngesneden
      stuks
    • Gedroogde Italiaanse kruiden
      theelepel
    • Mozzarella
      100 g
    • Zout en peper naar smaak
    • Olijfolie
    • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
    • 2
      Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul op middelhoog vuur.
    • 4
      Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
    • 5
      Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
    • 6
      Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pizzabodem wordt aangegeven, vaak is dit rond de 220°C.
    • 7
      Leg de pizzabodem op een bakplaat.
    • 8
      Verspreid de Bolognesesaus gelijkmatig over de bodem.
    • 9
      Bestrooi het geheel met de geraspte mozzarella.
    • 10
      Plaats de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze volgens de instructies op de verpakking van de pizzabodem, meestal is dit 10-15 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
    • 11
      Haal de pizza uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicum als je dat lekker vindt. Snijd de pizza in punten en serveer.
    • 12
      Tips: - Als je van extra groente houdt, kun je wat paprika, champignons of courgette toevoegen aan het gehaktmengsel. - Voor een pittige variant kun je wat chilivlokken toevoegen aan het gehaktmengsel. - De pizza kan ook worden gemaakt met kippengehakt of vegetarisch gehakt als je liever geen rundvlees eet.

Een pizza Bolognese is eigenlijk een super lekkere mix van twee favorieten: een sappige spaghetti Bolognese en een goede pizza. Je doet de dikke, kruidige Bolognese saus, boordevol gehakt en tomaten, royaal over een pizzabodem. Een flinke hand kaas overheen en bakken maar! Het is alsof je spaghetti op een pizza hebt getoverd. Dus als je niet kunt kiezen tussen pasta of pizza, dan is de pizza Bolognese jouw redder in nood. En je kunt er ook nog allerlei extra toppings op doen, net zoals je gewend bent met pizza. Smullen maar!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten