Personen
-
+
Ingrediënten
- Pizzabodem1 stuks
- Rundergehakt150 g
- Tomatensaus (passata)200 ml
- Knoflook, fijngesneden1 teentje
- Kleine ui, fijngesneden1 stuks
- Gedroogde Italiaanse kruiden1 theelepel
- Mozzarella100 g
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Verse basilicum voor garnering (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
- 2Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze glazig zijn.
- 3Voeg het rundergehakt toe en bak dit rul op middelhoog vuur.
- 4Breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
- 5Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen tot de saus dikker wordt.
- 6Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de pizzabodem wordt aangegeven, vaak is dit rond de 220°C.
- 7Leg de pizzabodem op een bakplaat.
- 8Verspreid de Bolognesesaus gelijkmatig over de bodem.
- 9Bestrooi het geheel met de geraspte mozzarella.
- 10Plaats de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze volgens de instructies op de verpakking van de pizzabodem, meestal is dit 10-15 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- 11Haal de pizza uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicum als je dat lekker vindt. Snijd de pizza in punten en serveer.
- 12Tips: - Als je van extra groente houdt, kun je wat paprika, champignons of courgette toevoegen aan het gehaktmengsel. - Voor een pittige variant kun je wat chilivlokken toevoegen aan het gehaktmengsel. - De pizza kan ook worden gemaakt met kippengehakt of vegetarisch gehakt als je liever geen rundvlees eet.
Een pizza Bolognese is eigenlijk een super lekkere mix van twee favorieten: een sappige spaghetti Bolognese en een goede pizza. Je doet de dikke, kruidige Bolognese saus, boordevol gehakt en tomaten, royaal over een pizzabodem. Een flinke hand kaas overheen en bakken maar! Het is alsof je spaghetti op een pizza hebt getoverd. Dus als je niet kunt kiezen tussen pasta of pizza, dan is de pizza Bolognese jouw redder in nood. En je kunt er ook nog allerlei extra toppings op doen, net zoals je gewend bent met pizza. Smullen maar!
