Pasta
10 min
35 min

Tagliatelle met kalfsragù

Perfect voor een hartverwarmende maaltijd, brengt deze tagliatelle de smaken van Italië rechtstreeks naar je bord. Een garnering van basilicum en een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas maken dit tot een authentieke makkelijke maaltijd

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tagliatelle
      250 g
    • Kalfsgehakt
      250 g
    • Tomaat
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Gedroogde oregano
      theelepel
    • Gedroogde tijm
      0.5 theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse basolicumblaadjes
    • Parmezaanse kaas

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met water aan de kook. Maak een klein kruisje aan de onderkant van elke tomaat. Blancheer de tomaten door ze 30 seconden in kokend water te dompelen, leg ze in koud water en verwijder de schil. Snijd ze grof.
    • 2
      Kook de tagliatelle volgens de verpakking in gezouten water tot hij al dente is. Giet af, maar bewaar een klein kopje van het kookvocht.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten tot hij glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het kalfsgehakt toe en bak het rul tot het gaar en lichtbruin is, ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout, peper, oregano en tijm. Voeg de gesneden tomaten toe aan de pan. Laat het geheel op laag vuur 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus indikt. Roer regelmatig en voeg indien nodig wat van het pastawater toe om de gewenste consistentie te behouden.
    • 4
      Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de saus en roer goed door zodat de saus zich om de pasta hult. Laat het nog 1-2 minuten doorwarmen.
    • 5
      Serveer de tagliatelle met de kalfsragù in diepe borden. Garneer met verse basilicumblaadjes en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Tagliatelle met kalfsragù is een Italiaans gerecht dat de tradities van de Italiaanse keuken eer aandoet. Het combineert delicate lintpasta met een smaakvolle ragù op basis van kalfsgehakt en verse tomaten, op smaak gebracht met kruiden zoals oregano en tijm. Dit gerecht kenmerkt zich door eenvoud en verfijning, waarbij de ingrediënten op natuurlijke wijze de hoofdrol spelen.

Perfect voor een hartverwarmende maaltijd, brengt deze tagliatelle de smaken van Italië rechtstreeks naar je bord. Een garnering van basilicum en een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas maken dit tot een authentieke makkelijke maaltijd. Buon appetito!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten