Ovenschotel
10 min
20 min

Snelle Mediterrane Preigehakt Ovenschotel

Deze Mediterrane ovenschotel combineert verse prei, sappige tomaten en mals gehakt voor een snelle, voedzame maaltijd. Het gebruik van aromatische Italiaanse kruiden maakt het helemaal af. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond wanneer je zin hebt in iets hartigs en vullends zonder uren in de keuken te staan.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gehakt
      300 gram
    • Prei
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Roseval aardappelen
      400 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Oregano
      theelepel
    • Knoflook
      teentjes
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de Roseval aardappelen in plakjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg zout, peper en geperste knoflook toe.
    • 3
      Was en snijd de prei in ringen en de tomaten in blokjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en bak 5 minuten.
    • 4
      Meng de oregano door het gehakt-groentemengsel en breng het geheel over in een ovenschaal. Dek af met de aardappelplakjes.
    • 5
      Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten totdat de aardappelen gaar en goudbruin zijn.
2025 © Eerlijk Eten