Ovenschotel
10 min
20 min
Snelle Mediterrane Preigehakt Ovenschotel

Deze Mediterrane ovenschotel combineert verse prei, sappige tomaten en mals gehakt voor een snelle, voedzame maaltijd. Het gebruik van aromatische Italiaanse kruiden maakt het helemaal af. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond wanneer je zin hebt in iets hartigs en vullends zonder uren in de keuken te staan.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Gehakt300 gram
- Prei2 stuks
- Tomaat3 stuks
- Roseval aardappelen400 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Oregano1 theelepel
- Knoflook2 teentjes
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de Roseval aardappelen in plakjes.
- 2Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg zout, peper en geperste knoflook toe.
- 3Was en snijd de prei in ringen en de tomaten in blokjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en bak 5 minuten.
- 4Meng de oregano door het gehakt-groentemengsel en breng het geheel over in een ovenschaal. Dek af met de aardappelplakjes.
- 5Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten totdat de aardappelen gaar en goudbruin zijn.