Visgerecht
10 min
20 min

Knapperige Zalm Met Courgette en Aardappel

Geniet van een eenvoudige doch verfijnde maaltijd met sappige zalmfilet, knapperige aardappels en frisse courgettelinten. Deze Mediterraanse schotel is perfect voor een snelle doordeweekse avond en brengt de zon op tafel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalmfilet
      stuks
    • Courgette
      stuk
    • Aardappels
      stuks
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Citroensap
      eetlepel
    • Zeezout
      theelepel
    • Zwarte peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Meng ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
    • 3
      Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten in de oven.
    • 4
      Snijd de courgette in dunne linten en de ui in ringen. Hak de knoflook fijn.
    • 5
      Breng de zalm op smaak met zout, peper en citroensap.
    • 6
      Haal de aardappels uit de oven, voeg de courgette, ui en knoflook toe, doe de resterende olijfolie erover en roer door.
    • 7
      Leg de zalmfilets bovenop de groenten en bak alles samen in de oven voor nog eens 10 minuten.
2025 © Eerlijk Eten