Visgerecht
10 min
20 min
Knapperige Zalm Met Courgette en Aardappel

Geniet van een eenvoudige doch verfijnde maaltijd met sappige zalmfilet, knapperige aardappels en frisse courgettelinten. Deze Mediterraanse schotel is perfect voor een snelle doordeweekse avond en brengt de zon op tafel.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zalmfilet2 stuks
- Courgette1 stuk
- Aardappels3 stuks
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Citroensap1 eetlepel
- Zeezout1 theelepel
- Zwarte peper1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Meng ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
- 3Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten in de oven.
- 4Snijd de courgette in dunne linten en de ui in ringen. Hak de knoflook fijn.
- 5Breng de zalm op smaak met zout, peper en citroensap.
- 6Haal de aardappels uit de oven, voeg de courgette, ui en knoflook toe, doe de resterende olijfolie erover en roer door.
- 7Leg de zalmfilets bovenop de groenten en bak alles samen in de oven voor nog eens 10 minuten.