Rijstschotel
10 min
20 min

Kruidige Tomaten-Rijstschotel met Rode Peper

Deze kruidige tomaten-rijstschotel maakt gebruik van parboiled rijst, verse tomaten en rode peper voor een pittige kick. Binnen 30 minuten op tafel, met een mediterraans tintje dat de smaakpapillen prikkelt. Perfect voor een eenvoudige, maar smaakvolle maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Parboiled rijst
      200 gram
    • Tomaat
      stuks
    • Rode peper
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Ui
      stuk
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel
    • Peterselie
      10 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de parboiled rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 2
      Snijd de tomaten in blokjes en de rode peper in dunne ringen, verwijder de zaadjes voor minder pit.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de tomaten, rode peper en paprikapoeder toe aan de pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
    • 5
      Roer de gekookte rijst door het tomatenmengsel, voeg zout en zwarte peper toe en verwarm alles nog 3 minuten door.
    • 6
      Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten