Rijstschotel
10 min
20 min
Kruidige Tomaten-Rijstschotel met Rode Peper

Deze kruidige tomaten-rijstschotel maakt gebruik van parboiled rijst, verse tomaten en rode peper voor een pittige kick. Binnen 30 minuten op tafel, met een mediterraans tintje dat de smaakpapillen prikkelt. Perfect voor een eenvoudige, maar smaakvolle maaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Parboiled rijst200 gram
- Tomaat4 stuks
- Rode peper1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Ui1 stuk
- Paprikapoeder1 theelepel
- Zout1 theelepel
- Zwarte peper0.5 theelepel
- Peterselie10 gram
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de parboiled rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 2Snijd de tomaten in blokjes en de rode peper in dunne ringen, verwijder de zaadjes voor minder pit.
- 3Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de fijngesneden ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- 4Voeg de tomaten, rode peper en paprikapoeder toe aan de pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- 5Roer de gekookte rijst door het tomatenmengsel, voeg zout en zwarte peper toe en verwarm alles nog 3 minuten door.
- 6Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.