Stoofpot
10 min
20 min

Pompoen Linzen Met Mediterraanse Twist

Deze eenvoudige en snelle maaltijd combineert zachte pompoen en voedzame linzen met Mediterraanse kruiden voor een heerlijke smaakexplosie. Ideaal voor drukke avonden wanneer je toch iets bijzonders op tafel wilt zetten. Klaar in slechts 30 minuten en volledig plantaardig.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pompoen
      400 gram
    • Linzen
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Tomatenpuree
      eetlepels
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Kikkererwten
      100 gram
    • Groentebouillon
      500 milliliter
    • Peterselie
      10 gram
    • Citroen
      stuk

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de ui en de knoflook fijn. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze kort mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree en het paprikapoeder toe.
    • 4
      Roer de linzen erdoor en schenk de groentebouillon erbij. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
    • 5
      Voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Hak de peterselie fijn en strooi deze over de stoofpot. Serveer met een partje citroen.
2025 © Eerlijk Eten