Stoofpot
10 min
20 min

Romige Linzen en Spinazie Stoofpot

Deze romige linzen en spinazie stoofpot is een heerlijk, snel en voedzaam gerecht dat perfect past in de Indiase keuken. De combinatie van kokosmelk, tomatenblokjes, en verse spinazie zorgt voor een rijke, volle smaak. Het is een ideale maaltijd voor doordeweeks: smakelijk, eenvoudig en in 30 minuten op tafel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Linzen
      200 gram
    • Kokosmelk
      400 milliliter
    • Tomatenblokjes
      400 gram
    • Spinazie
      200 gram
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Kokosolie
      eetlepel
    • Kerriepoeder
      theelepel
    • Kurkuma
      0.5 theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 2
      Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg kerriepoeder en kurkuma toe en bak een minuut mee.
    • 4
      Voeg de linzen, tomatenblokjes en kokosmelk toe aan de pan. Roer goed door.
    • 5
      Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
    • 6
      Roer de spinazie erdoor en laat het slinken.
    • 7
      Breng op smaak met zout en peper. Dien warm op.
2025 © Eerlijk Eten