Stoofpot
10 min
20 min
Romige Linzen en Spinazie Stoofpot

Deze romige linzen en spinazie stoofpot is een heerlijk, snel en voedzaam gerecht dat perfect past in de Indiase keuken. De combinatie van kokosmelk, tomatenblokjes, en verse spinazie zorgt voor een rijke, volle smaak. Het is een ideale maaltijd voor doordeweeks: smakelijk, eenvoudig en in 30 minuten op tafel.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Linzen200 gram
- Kokosmelk400 milliliter
- Tomatenblokjes400 gram
- Spinazie200 gram
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Kokosolie1 eetlepel
- Kerriepoeder1 theelepel
- Kurkuma0.5 theelepel
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 2Fruit de fijngehakte ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- 3Voeg kerriepoeder en kurkuma toe en bak een minuut mee.
- 4Voeg de linzen, tomatenblokjes en kokosmelk toe aan de pan. Roer goed door.
- 5Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
- 6Roer de spinazie erdoor en laat het slinken.
- 7Breng op smaak met zout en peper. Dien warm op.