Stoofpot
30 min
120 min

Spaanse Runderstoofpot met Bavette

Deze Spaanse runderstoofpot combineert de rijke smaken van bavette met paprika, tomaat en kruidige merguezworstjes. Het gerecht is eenvoudig te maken, maar vol van smaak. Laat de stoofpot rustig pruttelen zodat alle smaken goed mengen. Geniet van een authentiek diner dat perfect past bij een gezellige avond aan tafel.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bavette
      600 gram
    • Paprika
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Merguezworstjes
      stuks
    • Rode ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Rode wijn
      250 milliliter
    • Runderbouillon
      500 milliliter
    • Tijm
      theelepels
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de bavette in grove stukken en kruid deze met zout en peper.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak de bavette rondom bruin.
    • 3
      Haal de bavette uit de pan en fruit de fijngesneden rode ui en knoflook in de achtergebleven olie.
    • 4
      Voeg paprika en tomaten toe, samen met de in stukken gesneden merguezworstjes.
    • 5
      Doe de bavette terug in de pan en voeg de rode wijn en runderbouillon toe.
    • 6
      Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, zout en peper en laat 2 uur zachtjes stoven.
2025 © Eerlijk Eten