Stoofpot
30 min
120 min
Spaanse Runderstoofpot met Bavette

Deze Spaanse runderstoofpot combineert de rijke smaken van bavette met paprika, tomaat en kruidige merguezworstjes. Het gerecht is eenvoudig te maken, maar vol van smaak. Laat de stoofpot rustig pruttelen zodat alle smaken goed mengen. Geniet van een authentiek diner dat perfect past bij een gezellige avond aan tafel.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bavette600 gram
- Paprika2 stuks
- Tomaat4 stuks
- Merguezworstjes2 stuks
- Rode ui2 stuks
- Knoflook4 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Rode wijn250 milliliter
- Runderbouillon500 milliliter
- Tijm2 theelepels
- Paprikapoeder1 theelepel
- Zout
- Peper
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de bavette in grove stukken en kruid deze met zout en peper.
- 2Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en bak de bavette rondom bruin.
- 3Haal de bavette uit de pan en fruit de fijngesneden rode ui en knoflook in de achtergebleven olie.
- 4Voeg paprika en tomaten toe, samen met de in stukken gesneden merguezworstjes.
- 5Doe de bavette terug in de pan en voeg de rode wijn en runderbouillon toe.
- 6Breng op smaak met tijm, paprikapoeder, zout en peper en laat 2 uur zachtjes stoven.





