Stoofpot
10 min
20 min

Kip en Gemberbier Stoofpotje

Deze eenvoudige stoofpot combineert de sappigheid van kip met de unieke smaak van gemberbier en de zoetheid van paprika. Het gerecht is makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel, perfect voor een doordeweekse avond. De Oosterse smaken maken dit een spannende maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      1000 gram
    • Gemberbier
      500 milliliter
    • Zoete paprika
      stuks
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      tenen
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Zonnebloemolie
      eetlepel
    • Peper
      theelepel
    • Zout
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in blokjes en de paprika in reepjes.
    • 2
      Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten.
    • 3
      Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5 minuten.
    • 4
      Schenk het gemberbier in de pan, voeg de sojasaus, paprika, peper en zout toe.
    • 5
      Laat het geheel 15 minuten sudderen op een laag vuur tot de kip gaar is.
2025 © Eerlijk Eten