Pasta
10 min
20 min

Zomerse Zalm en Courgette Pasta

Geniet van een frisse en lichte maaltijd met deze zomerse zalm en courgette pasta. De combinatie van sappige zalm, knapperige courgette, en romige pastasaus biedt een smaakexplosie die zowel eenvoudig als indrukwekkend is. Perfect als snel avondeten!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zalmfilet
      stuks
    • Courgette
      stuk
    • Pasta
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflookteen
      stuks
    • Kersentomaatjes
      150 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Citroensap
      eetlepel
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pot met kokend water en een beetje zout.
    • 2
      Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette en zalm in blokjes en halveer de kersentomaatjes.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de courgette toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee, tot ze zacht beginnen te worden.
    • 5
      Voeg de zalmblokjes toe en bak deze 4-5 minuten, tot ze gaar zijn.
    • 6
      Roer de gehalveerde kersentomaatjes erdoorheen en laat alles nog 2 minuten sudderen.
    • 7
      Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en voeg het citroensap, zout en peper toe naar smaak.
2025 © Eerlijk Eten