Pasta
10 min
20 min
Zomerse Zalm en Courgette Pasta

Geniet van een frisse en lichte maaltijd met deze zomerse zalm en courgette pasta. De combinatie van sappige zalm, knapperige courgette, en romige pastasaus biedt een smaakexplosie die zowel eenvoudig als indrukwekkend is. Perfect als snel avondeten!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zalmfilet2 stuks
- Courgette1 stuk
- Pasta200 gram
- Ui1 stuk
- Knoflookteen2 stuks
- Kersentomaatjes150 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Citroensap1 eetlepel
- Zout1 theelepel
- Zwarte peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pot met kokend water en een beetje zout.
- 2Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette en zalm in blokjes en halveer de kersentomaatjes.
- 3Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- 4Voeg de courgette toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee, tot ze zacht beginnen te worden.
- 5Voeg de zalmblokjes toe en bak deze 4-5 minuten, tot ze gaar zijn.
- 6Roer de gehalveerde kersentomaatjes erdoorheen en laat alles nog 2 minuten sudderen.
- 7Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en voeg het citroensap, zout en peper toe naar smaak.