Ovenschotel
10 min
20 min

Rabarber en Kip uit de Hollandse Oven

Geniet van een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat de zoet-zure smaak van rabarber combineert met sappige kip. Dit ovenbereide diner is perfect voor doordeweeks en biedt een unieke kijk op traditionele Hollandse smaken. Binnen 30 minuten geniet je van een heerlijke maaltijd zonder gedoe.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rabarber
      200 gram
    • Kipfilet
      400 gram
    • Aardappelen
      300 gram
    • Olijfolie
      el
    • Tijm
      tl
    • Zout
      tl
    • Peper
      tl

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm en de kipfilet in grove stukken.
    • 3
      Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
    • 4
      Meng in een ovenschaal de rabarber, kip, en aardappelen met de olijfolie, tijm, zout en peper.
    • 5
      Bak het geheel 20 minuten in de oven tot de kip gaar is en de aardappelen goudbruin zijn.
2025 © Eerlijk Eten