Ovenschotel
10 min
20 min

Aardappelgratin met Broccoli en Walnoten

Geniet van een snelle en smakelijke aardappelgratin waarbij de knapperige walnoten en delicate broccoli perfect samenkomen. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd die zowel gezond als voedzaam is, en al binnen 30 minuten op tafel staat.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aardappelen
      500 gram
    • Broccoli
      stuk
    • Walnoten
      50 gram
    • Ui
      stuk
    • Geraspte kaas
      100 gram
    • Room
      200 milliliter
    • Peper
      snufje
    • Zout
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes.
    • 3
      Snijd de broccoli in kleine roosjes en de ui in fijne ringen.
    • 4
      Vet een ovenschaal in en leg een laagje aardappelplakjes op de bodem.
    • 5
      Verdeel de broccoliroosjes, uiringen en walnoten gelijkmatig over de aardappelen.
    • 6
      Giet de room eroverheen en bestrooi met geraspte kaas, peper en zout.
    • 7
      Bak de gratin in de oven gedurende 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.
2025 © Eerlijk Eten