Ovenschotel
10 min
20 min
Aardappelgratin met Broccoli en Walnoten

Geniet van een snelle en smakelijke aardappelgratin waarbij de knapperige walnoten en delicate broccoli perfect samenkomen. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd die zowel gezond als voedzaam is, en al binnen 30 minuten op tafel staat.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Aardappelen500 gram
- Broccoli1 stuk
- Walnoten50 gram
- Ui1 stuk
- Geraspte kaas100 gram
- Room200 milliliter
- Peper1 snufje
- Zout1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes.
- 3Snijd de broccoli in kleine roosjes en de ui in fijne ringen.
- 4Vet een ovenschaal in en leg een laagje aardappelplakjes op de bodem.
- 5Verdeel de broccoliroosjes, uiringen en walnoten gelijkmatig over de aardappelen.
- 6Giet de room eroverheen en bestrooi met geraspte kaas, peper en zout.
- 7Bak de gratin in de oven gedurende 20 minuten totdat de kaas goudbruin is.