Roerbak
10 min
20 min

Snel Aziatisch Kip-en-Groente Roerbak

Dit snelle gerecht combineert kipfilet met sperziebonen en ui in een romige pindakaas-kokossaus. Het gerecht is perfect voor een drukke doordeweekse avond, want het staat binnen 30 minuten op tafel. Een smaakexplosie met een oosters tintje!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      400 gram
    • Sperziebonen
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Pindakaas
      eetlepels
    • Kokosmelk
      200 milliliter
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Rode peper
      stuk
    • Limoensap
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in blokjes en de ui en rode peper in dunne ringen. Hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet rondom goudbruin.
    • 3
      Voeg de ui, knoflook en rode peper toe aan de pan en bak deze mee tot de ui glazig is.
    • 4
      Doe de sperziebonen erbij en bak ze enkele minuten mee.
    • 5
      Meng de pindakaas met de kokosmelk en sojasaus tot een gladde saus.
    • 6
      Schenk de saus in de pan en laat alles op laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn.
    • 7
      Breng het gerecht op smaak met limoensap en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten