Ovenschotel
10 min
20 min

Lamsgehakt Aardappel Prei Ovenschotel

Deze ovenschotel combineert lamsgehakt met aardappel en prei voor een hartverwarmende maaltijd. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden en perfect voor een doordeweekse avond. De combinatie van kruiden en verse ingrediënten zorgt voor een rijke smaakbeleving die je naar de Mediterrane keuken brengt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Lamsgehakt
      400 gram
    • Ui
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Aardappel
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Peper
      snufje
    • Zout
      snufje
    • Kaas
      100 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze kort voor, ongeveer 5 minuten, en laat uitlekken.
    • 3
      Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het lamsgehakt rul. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 5
      Voeg paprikapoeder, peper en zout toe aan de pan en roer goed door.
    • 6
      Leg een laagje aardappelen in een ovenschaal. Schep het lamsgehaktmengsel erover en bedek met de rest van de aardappelen.
    • 7
      Bestrooi met geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.
2025 © Eerlijk Eten