Ovenschotel
10 min
20 min
Lamsgehakt Aardappel Prei Ovenschotel

Deze ovenschotel combineert lamsgehakt met aardappel en prei voor een hartverwarmende maaltijd. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden en perfect voor een doordeweekse avond. De combinatie van kruiden en verse ingrediënten zorgt voor een rijke smaakbeleving die je naar de Mediterrane keuken brengt.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Lamsgehakt400 gram
- Ui1 stuks
- Prei1 stuks
- Aardappel4 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Paprikapoeder1 theelepel
- Peper1 snufje
- Zout1 snufje
- Kaas100 gram
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze kort voor, ongeveer 5 minuten, en laat uitlekken.
- 3Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de prei in ringen.
- 4Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het lamsgehakt rul. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak tot ze zacht zijn.
- 5Voeg paprikapoeder, peper en zout toe aan de pan en roer goed door.
- 6Leg een laagje aardappelen in een ovenschaal. Schep het lamsgehaktmengsel erover en bedek met de rest van de aardappelen.
- 7Bestrooi met geraspte kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.





