Pastagerecht
10 min
20 min

Kleurrijke Paprika Basilicum Pasta

Dit pastagerecht combineert de zoetheid van paprika met de aromatische smaak van basilicum. Ideaal voor een doordeweekse avond waarbij je iets gezond en simpels wilt bereiden. De kleurrijke groenten en de smeltende mozzarella maken het niet alleen lekker maar ook een lust voor het oog.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Paprika
      1.5 stuks
    • Verse basilicum
      0.75 handje
    • Uien
      0.75 stuk
    • Spinazie
      75 gram
    • Volkoren penne
      187.5 gram
    • Mozzarella
      0.75 bol
    • Olijfolie
      1.5 eetlepels
    • Knoflook
      1.5 teentjes
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de volkoren penne volgens de instructies op de verpakking.
    • 2
      Snijd de paprika's in reepjes, de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
    • 3
      Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de paprika toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en bak totdat de spinazie geslonken is.
    • 5
      Giet de penne af en meng deze met de groenten in de pan.
    • 6
      Scheur de mozzarella in stukjes en voeg toe aan de pasta. Garneer met verse basilicum, zout en peper voor het serveren.
2025 © Eerlijk Eten