Pastagerecht
10 min
20 min
Kleurrijke Paprika Basilicum Pasta

Dit pastagerecht combineert de zoetheid van paprika met de aromatische smaak van basilicum. Ideaal voor een doordeweekse avond waarbij je iets gezond en simpels wilt bereiden. De kleurrijke groenten en de smeltende mozzarella maken het niet alleen lekker maar ook een lust voor het oog.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Paprika1.5 stuks
- Verse basilicum0.75 handje
- Uien0.75 stuk
- Spinazie75 gram
- Volkoren penne187.5 gram
- Mozzarella0.75 bol
- Olijfolie1.5 eetlepels
- Knoflook1.5 teentjes
- Zout
- Peper
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de volkoren penne volgens de instructies op de verpakking.
- 2Snijd de paprika's in reepjes, de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
- 3Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- 4Voeg de paprika toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg daarna de spinazie toe en bak totdat de spinazie geslonken is.
- 5Giet de penne af en meng deze met de groenten in de pan.
- 6Scheur de mozzarella in stukjes en voeg toe aan de pasta. Garneer met verse basilicum, zout en peper voor het serveren.