Zalm
15 min
15 min
Frisse gerookte zalm salade

Deze smaakvolle salade combineert de rijke smaak van gerookte zalm met de sla, zoete tomaten en scherpe rode ui, allemaal samengebracht met heerlijke umami-rijke dressing. Het is een perfect gerecht als voorgerecht of lichte lunch.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Gerookte zalm, in dunne plakjes200 g
- Rucola100 g
- Middelgrote ui1 stuks
- Tomaten, in partjes2 stuks
- Verse dille, voor garnering
- Olijfolie3 eetlepel
- Rijstazijn1 eetlepel
- Citroensap1 eetlepel
- Vissaus1 theelepel
- Honing0.5 theelepel
- Zout naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verdeel de rucola over een grote serveerschaal of kom als basis van de salade.
- 2Schik de plakjes gerookte zalm sierlijk over de rucola.
- 3Verspreid de partjes tomaat en dunne reepjes rode ui over en tussen de zalm.
- 4Garneer de salade met verse dille.
- 5Combineer in een kleine kom de olijfolie, rijstazijn, citroensap, vissaus en honing. Klop de ingrediënten samen tot een mooie saus. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper, pas op met het zout want de vissaus is ook zout.
- 6Druppel vlak voor het serveren de vinaigrette over de salade. Het is niet nodig om alle dressing te gebruiken, serveer het restant er naast om de hoeveelheid aan je smaak aan te passen.
- 7Serveer de salade direct nadat de dressing is aangebracht, zodat de sla niet verwelkt en de zalm op zijn best is.
Deze smaakvolle salade combineert de rijke smaak van gerookte zalm met de sla, zoete tomaten en scherpe rode ui, allemaal samengebracht met heerlijke umami-rijke dressing. Het is een perfect gerecht als voorgerecht of lichte lunch. Dit recept voor twee personen hebben we gemaakt met een pittige rucola sla maar je kan natuurlijk hier ook een andere sla soort gebruiken.
