Zalm
15 min
15 min

Frisse gerookte zalm salade

Deze smaakvolle salade combineert de rijke smaak van gerookte zalm met de sla, zoete tomaten en scherpe rode ui, allemaal samengebracht met heerlijke umami-rijke dressing. Het is een perfect gerecht als voorgerecht of lichte lunch.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gerookte zalm, in dunne plakjes
      200 g
    • Rucola
      100 g
    • Middelgrote ui
      stuks
    • Tomaten, in partjes
      stuks
    • Verse dille, voor garnering
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Rijstazijn
      eetlepel
    • Citroensap
      eetlepel
    • Vissaus
      theelepel
    • Honing
      0.5 theelepel
    • Zout naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verdeel de rucola over een grote serveerschaal of kom als basis van de salade.
    • 2
      Schik de plakjes gerookte zalm sierlijk over de rucola.
    • 3
      Verspreid de partjes tomaat en dunne reepjes rode ui over en tussen de zalm.
    • 4
      Garneer de salade met verse dille.
    • 5
      Combineer in een kleine kom de olijfolie, rijstazijn, citroensap, vissaus en honing. Klop de ingrediënten samen tot een mooie saus. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper, pas op met het zout want de vissaus is ook zout.
    • 6
      Druppel vlak voor het serveren de vinaigrette over de salade. Het is niet nodig om alle dressing te gebruiken, serveer het restant er naast om de hoeveelheid aan je smaak aan te passen.
    • 7
      Serveer de salade direct nadat de dressing is aangebracht, zodat de sla niet verwelkt en de zalm op zijn best is.

Deze smaakvolle salade combineert de rijke smaak van gerookte zalm met de sla, zoete tomaten en scherpe rode ui, allemaal samengebracht met heerlijke umami-rijke dressing. Het is een perfect gerecht als voorgerecht of lichte lunch. Dit recept voor twee personen hebben we gemaakt met een pittige rucola sla maar je kan natuurlijk hier ook een andere sla soort gebruiken.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten