Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken

Artisjok met Aioli
Personen
-
+
Artisjok met Aioli
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voorbereiden van de artisjok. Snijd ongeveer 2,5 cm van de bovenkant van de artisjok af. Verwijder de stengel vlak bij de basis, zodat je artisjok rechtop kan staan. Met een schaar knip je de puntige uiteinden van de bladeren af.
- 2Het koken van de artisjok is de volgende stap. Vul een grote pot met water, voeg wat zout toe en het sap van een halve citroen. Plaats je artisjok in het water, zorg ervoor dat deze volledig ondergedompeld is (je kunt een hittebestendig bord bovenop de artisjok plaatsen om hem onder water te houden). Breng het water aan de kook, dek de pot af en laat je artisjok 30-45 minuten koken. Je weet dat het klaar is als de bladeren gemakkelijk loskomen.

Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten