Pasta
10 min
20 min
Romige Pasta met Shiitake en Tomaat

Geniet van een heerlijke mediterraanse maaltijd met romige pasta, verse shiitake en sappige tomaten, alles in slechts 30 minuten. Deze eenvoudige en voedzame maaltijd is perfect voor een druk doordeweekse avond, zonder in te boeten aan smaak of finesse.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Pasta200 gram
- Shiitake150 gram
- Tomaat2 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Room150 milliliter
- Olijfolie2 eetlepels
- Parmezaanse kaas50 gram
- Basilicum5 blaadjes
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met gezouten water.
- 2Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de fijngehakte knoflook tot deze geurig is.
- 3Voeg de gesneden shiitake toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden tomaten toe.
- 4Roer de room erdoor en laat het geheel sudderen op laag vuur tot het iets is ingedikt.
- 5Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
- 6Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en vers gescheurde basilicumblaadjes.