Pasta
10 min
20 min

Romige Pasta met Shiitake en Tomaat

Geniet van een heerlijke mediterraanse maaltijd met romige pasta, verse shiitake en sappige tomaten, alles in slechts 30 minuten. Deze eenvoudige en voedzame maaltijd is perfect voor een druk doordeweekse avond, zonder in te boeten aan smaak of finesse.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Pasta
      200 gram
    • Shiitake
      150 gram
    • Tomaat
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Room
      150 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Basilicum
      blaadjes
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een pan met gezouten water.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de fijngehakte knoflook tot deze geurig is.
    • 3
      Voeg de gesneden shiitake toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden tomaten toe.
    • 4
      Roer de room erdoor en laat het geheel sudderen op laag vuur tot het iets is ingedikt.
    • 5
      Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed door en breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en vers gescheurde basilicumblaadjes.
2025 © Eerlijk Eten