Roerbakgerecht
10 min
20 min
Romige Kip-Champignonroerbak met Rijst

Geniet van een snelle en gemakkelijke maaltijd met onze romige kip-champignonroerbak. Dit gerecht combineert sappige chickenwings en aardse champignons in een delicate saus. Geserveerd op een bedje van luchtige rijst en gegarneerd met verse peterselie, is dit Oosterse gerecht een traktatie voor het hele gezin.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Chickenwings8 stuks
- Rijst200 gram
- Ui1 stuk
- Champignons200 gram
- Peterselie10 takjes
- Knoflook2 teentjes
- Sojasaus3 eetlepels
- Zwarte peper1 theelepel
- Olie2 eetlepels
- Room100 milliliter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 2Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Voeg de chickenwings toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 10 minuten.
- 4Snijd de ui en champignons in dunne plakjes, en hak de knoflook fijn.
- 5Haal de gare chickenwings uit de pan en zet apart.
- 6Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
- 7Doe de chickenwings terug in de pan en voeg de sojasaus, zwarte peper en room toe.
- 8Laat het geheel sudderen tot de saus iets indikt, ongeveer 5 minuten.
- 9Serveer de roerbak op een bedje van rijst en garneer met verse peterselie.