Roerbakgerecht
10 min
20 min

Romige Kip-Champignonroerbak met Rijst

Geniet van een snelle en gemakkelijke maaltijd met onze romige kip-champignonroerbak. Dit gerecht combineert sappige chickenwings en aardse champignons in een delicate saus. Geserveerd op een bedje van luchtige rijst en gegarneerd met verse peterselie, is dit Oosterse gerecht een traktatie voor het hele gezin.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Chickenwings
      stuks
    • Rijst
      200 gram
    • Ui
      stuk
    • Champignons
      200 gram
    • Peterselie
      10 takjes
    • Knoflook
      teentjes
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Zwarte peper
      theelepel
    • Olie
      eetlepels
    • Room
      100 milliliter

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 2
      Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 3
      Voeg de chickenwings toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 10 minuten.
    • 4
      Snijd de ui en champignons in dunne plakjes, en hak de knoflook fijn.
    • 5
      Haal de gare chickenwings uit de pan en zet apart.
    • 6
      Voeg de ui, champignons en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn.
    • 7
      Doe de chickenwings terug in de pan en voeg de sojasaus, zwarte peper en room toe.
    • 8
      Laat het geheel sudderen tot de saus iets indikt, ongeveer 5 minuten.
    • 9
      Serveer de roerbak op een bedje van rijst en garneer met verse peterselie.
2025 © Eerlijk Eten