Rijstgerecht
10 min
20 min

Kruidige Kipfilet met Venkel en Shiitake

Deze kruidige kipfilet met venkel en shiitake is een gezonde en smaakvolle optie voor een snel diner. De frisse venkel en de rijke shiitake paddenstoelen combineren perfect met de zachte kipfilet. Dit gerecht neemt je mee naar de Oosterse keuken met minimale inspanning en maximale smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Venkel
      stuks
    • Shiitake
      150 gram
    • Knoflook
      teentjes
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Gember
      eetlepel
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer ze met sojasaus, gember, zout en peper.
    • 2
      Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kipfilet tot ze goudbruin zijn.
    • 3
      Snijd de venkel in dunne plakjes en de shiitake in stukken. Hak de knoflook fijn.
    • 4
      Voeg in een aparte pan de resterende olijfolie toe en fruit de knoflook kort totdat deze geurig is.
    • 5
      Voeg de venkel en shiitake toe aan de pan en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de venkel zacht is.
    • 6
      Meng de gebakken kipfilet met de venkel en shiitake. Serveer direct met gestoomde rijst.
2025 © Eerlijk Eten