Personen
-
+
Ingrediënten
- Bavette400 g
- Aardappelen4 stuks
- Verse rozemarijn, fijngehakt
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Grof Zeezout
- Olijfolie
- Roomboter
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Haal de bavette een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- 2Verwarm je grillpan of bbq voor op hoge temperatuur. Gebruik je de contactgrill gebruik dan de kerntemperatuur meter die je instelt op 54 graden voor medium-rare.
- 3Bestrijk de bavette aan beide kanten met olijfolie en bestrooi rijkelijk met zout.
- 4Leg de bavette in de grillpan. Grill het vlees ongeveer 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare, afhankelijk van de dikte.
- 5Als je een meer gekarameliseerde buitenkant wilt, voeg dan een beetje boter toe aan de pan.
- 6Haal de bavette van de grill en laat het ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- 7Verwarm de frituurolie in een diepe pan of frituurpan tot 175°C.
- 8Frituur de frieten met schil in porties totdat ze goudbruin en krokant zijn, wat ongeveer 4-5 minuten per portie zal duren, omdat de schil iets meer tijd kan vereisen.
- 9Haal de patat uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze meteen met grof zeezout en fijngehakte rozemarijn.
- 10Snijd de bavette tegen de draad in in dunne plakjes. Leg de plakjes bavette op voorverwarmde borden naast een portie van de krokante patat met schil. Strooi het zout, de fijngehakte knoflook en rozemarijn over het vlees en de patat voor extra smaak.
Bavette met friet. Dit is een eenvoudig maar smaakvol gerecht wat je in 40 minuten op tafel hebt staan zodat er nog genoeg tijd over is om te genieten van je avond.
