Vlees
30 min
40 min

Steak Frites van heerlijke Bavette

Bavette met friet. Dit is een eenvoudig maar smaakvol gerecht wat je in 40 minuten op tafel hebt staan zodat er nog genoeg tijd over is om te genieten van je avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bavette
      400 g
    • Aardappelen
      stuks
    • Verse rozemarijn, fijngehakt
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Grof Zeezout
    • Olijfolie
    • Roomboter

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Haal de bavette een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    • 2
      Verwarm je grillpan of bbq voor op hoge temperatuur. Gebruik je de contactgrill gebruik dan de kerntemperatuur meter die je instelt op 54 graden voor medium-rare.
    • 3
      Bestrijk de bavette aan beide kanten met olijfolie en bestrooi rijkelijk met zout.
    • 4
      Leg de bavette in de grillpan. Grill het vlees ongeveer 3-4 minuten aan elke kant voor medium-rare, afhankelijk van de dikte.
    • 5
      Als je een meer gekarameliseerde buitenkant wilt, voeg dan een beetje boter toe aan de pan.
    • 6
      Haal de bavette van de grill en laat het ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    • 7
      Verwarm de frituurolie in een diepe pan of frituurpan tot 175°C.
    • 8
      Frituur de frieten met schil in porties totdat ze goudbruin en krokant zijn, wat ongeveer 4-5 minuten per portie zal duren, omdat de schil iets meer tijd kan vereisen.
    • 9
      Haal de patat uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze meteen met grof zeezout en fijngehakte rozemarijn.
    • 10
      Snijd de bavette tegen de draad in in dunne plakjes. Leg de plakjes bavette op voorverwarmde borden naast een portie van de krokante patat met schil. Strooi het zout, de fijngehakte knoflook en rozemarijn over het vlees en de patat voor extra smaak.

Bavette met friet. Dit is een eenvoudig maar smaakvol gerecht wat je in 40 minuten op tafel hebt staan zodat er nog genoeg tijd over is om te genieten van je avond.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten