Eenpansgerecht
10 min
20 min

Kippenpoten Met Krieltjes En Aubergine

Deze makkelijke en smaakvolle maaltijd combineert sappige kippenpoten met knapperige krieltjes en zachte aubergine, alles in slechts 30 minuten. Het gerecht heeft mediterrane invloeden en is perfect voor een doordeweeks diner. Met aromatische kruiden en een vleugje citroen is dit een eenvoudig gerecht dat je smaakpapillen zeker zal verrassen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenpoten
      stuks
    • Krieltjes
      300 gram
    • Aubergine
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Rozemarijn
      takje
    • Citroen
      0.5 stuks
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200°C.
    • 2
      Snijd de aubergine in blokjes en halveer de krieltjes. Hak de knoflook fijn.
    • 3
      Meng in een grote ovenschaal de olijfolie, knoflook, krieltjes, aubergine, rozemarijn, zout en peper.
    • 4
      Leg de kippenpoten bovenop de groenten en besprenkel met citroensap.
    • 5
      Bak het geheel 20 minuten in de oven, of tot de kippenpoten goudbruin en gaar zijn.
    • 6
      Serveer direct uit de ovenschaal.
2025 © Eerlijk Eten