Entrecote
30 min
15 min

New York Strip Steak met Uien en Champignons: Een heerlijke Klassieker

Dit gerecht combineert de sappige steak met gekarameliseerde uien en boterzachte champignons, wat zorgt voor een heerlijke snelle maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • New York Strip Entrecote
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Champignons
      200 g
    • Knoflook
      teentje
    • Boter
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Runderbouillon
    • Verse tijm
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Haal de steaks 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en breng ze royaal op smaak met zout en peper.
    • 2
      Verhit een grillpan of zware koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
    • 3
      Bak de steaks 3-4 minuten per kant voor medium-rare (afhankelijk van de dikte). Laat de steaks na het bakken 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
    • 4
      Voeg 1 eetlepel boter toe aan dezelfde pan (zonder hem schoon te maken) en zet het vuur iets lager.
    • 5
      Doe de uienringen in de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
    • 6
      Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut mee.
    • 7
      Voeg de runderbouillon of witte wijn toe aan de pan met uien en champignons. Roer goed en laat de saus 2-3 minuten sudderen tot deze iets ingedikt is.
    • 8
      Voeg de laatste eetlepel boter toe en roer door de saus voor een rijke smaak.
    • 9
      Leg de steaks op een bord en schep de uien en champignons ernaast of eroverheen.
    • 10
      Garneer eventueel met extra verse tijm of peterselie. Serveer direct met een bijgerecht zoals aardappelpuree of gegrilde groenten.

De New York Strip Steak is een favoriet onder steakliefhebbers vanwege de perfecte balans tussen malsheid en een rijke, volle vleessmaak. Dit gerecht combineert de sappige steak met gekarameliseerde uien en boterzachte champignons, wat zorgt voor een heerlijke snelle maaltijd.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten