Eenpansgerecht
10 min
15 min

Snelle Gebakken Rijst met Sperziebonen

Dit snelle gebakken rijstgerecht combineert knapperige sperziebonen met smaakvolle rijst en UI. Perfect voor een doordeweekse avond als je weinig tijd hebt, maar toch iets gezonds en verrukkelijks wilt eten. Proef de frisse smaken van Aziatische invloed met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zilvervliesrijst
      200 gram
    • Sperziebonen
      150 gram
    • Ui
      stuk
    • Eieren
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Zonnebloemolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentje
    • Peper
      snufje
    • Zout
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen.
    • 2
      Snijd de ui en knoflook fijn en de sperziebonen in stukjes van 2 cm.
    • 3
      Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 4
      Voeg de sperziebonen toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten tot ze knapperig maar gaar zijn.
    • 5
      Duw de groenten naar één kant van de pan en breek de eieren erin. Roerbak tot ze net gestold zijn.
    • 6
      Voeg de gekookte rijst toe aan de pan, samen met de sojasaus en sesamolie. Meng alles goed door en roerbak nog 3 minuten.
    • 7
      Kruid met peper en zout naar smaak en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten