Hoofdgerecht
15 min
30 min

Kruidige Kip met Yoghurt en Turks Brood

Deze Mediterraanse schotel combineert malse kip marinades met knoflook, yoghurt en tomaten op Turks brood. Serveer met een frisse salade voor een heerlijke, snelle maaltijd boordevol smaak. De perfecte keuze voor een ontspannen avond met een vleugje avontuur.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      400 gram
    • Yoghurt
      150 milliliter
    • Knoflook
      teentjes
    • Tomaat
      stuks
    • Rode ui
      stuk
    • Turks brood
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Paprikapoeder
      eetlepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Peterselie
      10 gram

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Meng de yoghurt met geperste knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Marineer de kip hierin.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
    • 3
      Snijd de tomaten en rode ui in dunne plakjes. Snijd ook het Turks brood doormidden en smeer een beetje olijfolie erop.
    • 4
      Verwarm het brood in de oven op 180 graden Celsius gedurende 5 minuten of tot het knapperig is.
    • 5
      Serveer de kip op het warme Turks brood en garneer met tomaat, rode ui en versgehakte peterselie. Voeg eventueel extra peper en zout naar smaak toe.
2025 © Eerlijk Eten