Salade
10 min
15 min

Kipfilet met Appel en Bleekselderijsalade

Deze snelle en makkelijke maaltijd combineert sappige kipfilet met een frisse salade van appel, bleekselderij en tomaat. Ideaal voor een doordeweekse avond waar je iets lekkers, gezonds en snels op tafel wilt zetten. De combinatie van knapperige groenten en de malse kip maakt het tot een favoriet voor het hele gezin. Serveer het met een romige dressing voor een extra smaakboost.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • IJsbergsla
      kop
    • Appel
      stuk
    • Bleekselderij
      stengels
    • Tomaat
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Citroensap
      eetlepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in een hete pan met een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
    • 2
      Was en scheur de ijsbergsla in stukken. Snijd de appel in dunne plakjes, de bleekselderij in boogjes en de tomaten in schijfjes.
    • 3
      Meng de ijsbergsla, appel, bleekselderij en tomaten in een grote kom.
    • 4
      Voeg de gebakken kipreepjes toe aan de salade.
    • 5
      Maak een dressing met de overige olijfolie, citroensap, zout en peper, en meng deze door de salade.
    • 6
      Serveer direct en geniet van een frisse en voedzame maaltijd.
2025 © Eerlijk Eten