Salade
10 min
15 min
Kipfilet met Appel en Bleekselderijsalade

Deze snelle en makkelijke maaltijd combineert sappige kipfilet met een frisse salade van appel, bleekselderij en tomaat. Ideaal voor een doordeweekse avond waar je iets lekkers, gezonds en snels op tafel wilt zetten. De combinatie van knapperige groenten en de malse kip maakt het tot een favoriet voor het hele gezin. Serveer het met een romige dressing voor een extra smaakboost.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kipfilet2 stuks
- IJsbergsla1 kop
- Appel1 stuk
- Bleekselderij3 stengels
- Tomaat2 stuks
- Olijfolie2 eetlepels
- Citroensap1 eetlepel
- Zout0.5 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in een hete pan met een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- 2Was en scheur de ijsbergsla in stukken. Snijd de appel in dunne plakjes, de bleekselderij in boogjes en de tomaten in schijfjes.
- 3Meng de ijsbergsla, appel, bleekselderij en tomaten in een grote kom.
- 4Voeg de gebakken kipreepjes toe aan de salade.
- 5Maak een dressing met de overige olijfolie, citroensap, zout en peper, en meng deze door de salade.
- 6Serveer direct en geniet van een frisse en voedzame maaltijd.