Stoofpot
10 min
20 min

Romige Venkel en Rundergehaktpot

Deze romige venkel en rundergehaktpot is een eenvoudig te maken, smaakvol gerecht dat in slechts 30 minuten klaar is. Met de toevoeging van kookroom en specerijen krijgt het een heerlijke textuur en diepte. Perfect voor een doordeweekse avond als je iets lekkers en snels wilt bereiden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Venkel
      stuks
    • Rundergehakt
      400 gram
    • Kookroom
      250 milliliter
    • Rijst
      200 gram
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      tenen
    • Ui
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de venkel en ui in dunne plakjes en hak de knoflook fijn.
    • 2
      Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 3
      Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar en bruin is.
    • 4
      Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten tot het begint te verzachten.
    • 5
      Giet de kookroom in de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten sudderen.
    • 6
      Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 7
      Serveer de romige venkel en rundergehaktpot met de rijst.
2025 © Eerlijk Eten