Personen
-
+
Ingrediënten
- Verse tagliatelle400 g
- Rundergehakt600 g
- Olijfolie2 eetlepel
- Grote ui, fijngesnipperd1 stuks
- Bleekselderij, fijngesneden1 stengel
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Wortel, in kleine blokjes gesneden1 stuks
- Tomaten in blokjes gesneden (of uit blik)800 g
- Tomatenpuree2 eetlepel
- Gedroogde oregano1 theelepel
- Gedroogde basilicum1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Vers geraspte parmezaanse kaas, voor het serveren
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 2Voeg de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- 3Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en rul is, ongeveer 8-10 minuten.
- 4Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- 5Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- 6Voeg de verse tagliatelle toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta al dente is, meestal 2-4 minuten.
- 7Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan.
- 8Voeg de gehaktsaus toe aan de pasta en schep goed door elkaar.
- 9Bestrooi met verse Parmezaanse kaas.
- 10Serveer de tagliatelle met een frisse groene salade en eventueel wat knapperig brood om de rijke tomatensaus op te deppen.
Dit is een lekker simpel gerecht voor de doordeweekse avond wat je in 40 minuten op tafel kunt hebben staan.
