Pasta
30 min
15 min

Tagliatelle met gehaktsaus

Dit is een lekker simpel gerecht voor de doordeweekse avond wat je in 40 minuten op tafel kunt hebben staan.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Verse tagliatelle
      400 g
    • Rundergehakt
      600 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Grote ui, fijngesnipperd
      stuks
    • Bleekselderij, fijngesneden
      stengel
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Wortel, in kleine blokjes gesneden
      stuks
    • Tomaten in blokjes gesneden (of uit blik)
      800 g
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Gedroogde oregano
      theelepel
    • Gedroogde basilicum
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Vers geraspte parmezaanse kaas, voor het serveren

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de ui, bleekselderij, wortel en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    • 3
      Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en rul is, ongeveer 8-10 minuten.
    • 4
      Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
    • 5
      Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
    • 6
      Voeg de verse tagliatelle toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta al dente is, meestal 2-4 minuten.
    • 7
      Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan.
    • 8
      Voeg de gehaktsaus toe aan de pasta en schep goed door elkaar.
    • 9
      Bestrooi met verse Parmezaanse kaas.
    • 10
      Serveer de tagliatelle met een frisse groene salade en eventueel wat knapperig brood om de rijke tomatensaus op te deppen.

Dit is een lekker simpel gerecht voor de doordeweekse avond wat je in 40 minuten op tafel kunt hebben staan.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten