Ovenschotel
10 min
20 min
Snelle Ovenschotel met Chinese Kool en Rundervink

Deze smaakvolle ovenschotel combineert malse rundervink met knapperige Chinese kool en zachte aardappelen. Het gerecht is eenvoudig en snel te bereiden, ideaal voor een doordeweekse avond. De schotel wordt op smaak gebracht met een mengeling van Oosterse kruiden, wat zorgt voor een verrassende twist.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Chinese kool1 stuks
- Rundervink4 stuks
- Aardappelen500 gram
- Sojasaus4 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Gember1 theelepel
- Olijfolie2 eetlepels
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend water.
- 3Snijd de Chinese kool in grove stukken.
- 4Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak kort aan.
- 5Voeg de rundervink toe aan de pan en bak rondom bruin.
- 6Meng de geblancheerde aardappelen met de Chinese kool en sojasaus in een ovenschaal.
- 7Leg de gebakken rundervink op de groentemix en dek af met aluminiumfolie.
- 8Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven.