Roerbakgerecht
10 min
20 min

Zoete Kip met Gezonde Groenten

Geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd waarin Hollandse kipfilet en een kleurrijke mix van groenten samenkomen. Met zoete aardappelen en kastanje champignons zorgen we voor een smaakexplosie. In slechts 30 minuten creëer je een makkelijk en gezond diner dat zowel je smaakpapillen als je gezondheid zal verrassen. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Hollandse kipfilet
      400 gram
    • Zoete aardappelen
      stuks
    • Wortel
      200 gram
    • Kastanje champignons
      200 gram
    • Broccoli
      stronk
    • Crème fraîche
      100 ml
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kipfilet in stukjes en marineer met olijfolie, zout en peper. Zet apart.
    • 2
      Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de wortel in plakjes, de kastanje champignons doormidden en de broccoli in roosjes.
    • 3
      Verhit olie in een grote koekenpan of wok. Bak de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
    • 4
      Voeg de zoete aardappel, wortel, champignons en broccoli toe aan de pan en roerbak gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
    • 5
      Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten