Roerbakgerecht
10 min
20 min
Zoete Kip met Gezonde Groenten

Geniet van deze heerlijke en voedzame maaltijd waarin Hollandse kipfilet en een kleurrijke mix van groenten samenkomen. Met zoete aardappelen en kastanje champignons zorgen we voor een smaakexplosie. In slechts 30 minuten creëer je een makkelijk en gezond diner dat zowel je smaakpapillen als je gezondheid zal verrassen. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Hollandse kipfilet400 gram
- Zoete aardappelen2 stuks
- Wortel200 gram
- Kastanje champignons200 gram
- Broccoli1 stronk
- Crème fraîche100 ml
- Olijfolie2 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kipfilet in stukjes en marineer met olijfolie, zout en peper. Zet apart.
- 2Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de wortel in plakjes, de kastanje champignons doormidden en de broccoli in roosjes.
- 3Verhit olie in een grote koekenpan of wok. Bak de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- 4Voeg de zoete aardappel, wortel, champignons en broccoli toe aan de pan en roerbak gedurende 10 minuten tot ze gaar zijn.
- 5Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.