Vlees
10 min
150 min

Lekker klassiek Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een klassiek Frans stoofgerecht gemaakt van rundvlees dat langzaam wordt gekookt in rode wijn, vaak met wortelen, uien en champignons.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Boeuf Bourguignon is een klassiek Frans stoofgerecht gemaakt van rundvlees dat langzaam wordt gekookt in rode wijn, vaak met wortelen, uien en champignons. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Bourgogne-streek in Frankrijk, en zoals de naam al aangeeft, wordt het traditioneel gemaakt met Bourgondische wijn. Het gerecht staat bekend om zijn rijke, diepe smaken en wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, noedels, knapperig brood of probeer eens met parelgort. Dit klassieke Franse gerecht is een traktatie voor liefhebbers van rundvlees en rode wijn. Hoewel het enige tijd kost om te bereiden, is het resultaat een heerlijk klassiek gerecht

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Runderriblap
      400 g
    • Wortel
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Champignons
      200 g
    • Rode Wijn
      400 ml
    • Runderbouillon
      200 ml
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en Peper, naar smaak
    • Tijm, Peterselie en Laurierblad, voor de bouquet garni

    Aan de slag

    • 1
      Snijd het rundvlees in blokjes en bestrooi met zout en peper.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Braad het rundvlees aan alle kanten aan tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
    • 3
      In dezelfde pan, fruit de fijngesneden ui, wortel en knoflook tot ze zacht zijn.
    • 4
      Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Blus af met de rode wijn, en schraap eventuele aanbaksels van de bodem van de pan.
    • 5
      Voeg het aangebraden rundvlees terug in de pan. Voeg de runderbouillon en de bouquet garni (tijm en laurierblad) toe. Breng aan de kook, verminder dan het vuur en laat het 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
    • 6
      Ongeveer 30 minuten voordat het stoven is voltooid, voeg je de champignons toe aan de pan.
    • 7
      Verwijder de bouquet garni (tijm en laurierblad) en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Indien nodig kun je de saus iets indikken met een maizenapapje
    • 8
      Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten