Afdrukken
Boeuf Bourguignon is een klassiek Frans stoofgerecht gemaakt van rundvlees dat langzaam wordt gekookt in rode wijn, vaak met wortelen, uien en champignons. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Bourgogne-streek in Frankrijk, en zoals de naam al aangeeft, wordt het traditioneel gemaakt met Bourgondische wijn. Het gerecht staat bekend om zijn rijke, diepe smaken en wordt vaak geserveerd met aardappelpuree, noedels, knapperig brood of probeer eens met parelgort. Dit klassieke Franse gerecht is een traktatie voor liefhebbers van rundvlees en rode wijn. Hoewel het enige tijd kost om te bereiden, is het resultaat een heerlijk klassiek gerecht
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Runderriblap400 g
- Wortel1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Champignons200 g
- Rode Wijn400 ml
- Runderbouillon200 ml
- Tomatenpuree2 eetlepel
- Olijfolie2 eetlepel
- Zout en Peper, naar smaak
- Tijm, Peterselie en Laurierblad, voor de bouquet garni
Aan de slag
- 1Snijd het rundvlees in blokjes en bestrooi met zout en peper.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Braad het rundvlees aan alle kanten aan tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
- 3In dezelfde pan, fruit de fijngesneden ui, wortel en knoflook tot ze zacht zijn.
- 4Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Blus af met de rode wijn, en schraap eventuele aanbaksels van de bodem van de pan.
- 5Voeg het aangebraden rundvlees terug in de pan. Voeg de runderbouillon en de bouquet garni (tijm en laurierblad) toe. Breng aan de kook, verminder dan het vuur en laat het 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
- 6Ongeveer 30 minuten voordat het stoven is voltooid, voeg je de champignons toe aan de pan.
- 7Verwijder de bouquet garni (tijm en laurierblad) en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Indien nodig kun je de saus iets indikken met een maizenapapje
- 8Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten