Taco
10 min
15 min
Maxicaanse Tacos de Carne Asada met rundergehakt en avocado

Tacos de Carne Asada zijn een zomers Mexicaans gerecht met gegrild rundergehakt als vulling. "Carne Asada" betekent "gegrild vlees" en wordt meestal gemaakt met gemarineerd en gegrild rundvlees, geserveerd in zachte tortilla’s.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt250 g
- Avocado1 stuks
- Limoen1 stuks
- Witte kaas70 g
- Tortilla's4 stuks
- Olijfolie1 eetlepel
- Ui1 stuks
- Knoflook1 teentje
- Komijnpoeder1 theelepel
- Chilipoeder1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap om verkleuring te voorkomen.
- 2Snijd de witte kaas in kleine blokjes.
- 3Hak de basilicum- of korianderblaadjes grof.
- 4Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 5Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- 6Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is (ongeveer 5-7 minuten). Zorg ervoor dat je het gehakt af en toe roert om het gelijkmatig te bakken.
- 7Voeg komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat nog 2 minuten koken zodat de smaken goed kunnen mengen.
- 8Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 1 minuut per kant, of tot ze lichtbruin en warm zijn. Je kunt ze ook kort in de magnetron verwarmen (ongeveer 20-30 seconden).
- 9Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de warme tortilla’s.
- 10Voeg de blokjes avocado en witte kaas toe bovenop het gehakt.
- 11Garneer met de verse basilicum- of korianderblaadjes.
- 12Serveer de taco’s met partjes limoen aan de zijkant, zodat je naar smaak limoensap over de taco’s kunt persen.
- 13Serveer de tacos direct, eventueel met extra limoensap, salsa of een schepje zure room naar smaak.
Tacos de Carne Asada zijn een zomers Mexicaans gerecht met gegrild rundergehakt als vulling. "Carne Asada" betekent "gegrild vlees" en wordt meestal gemaakt met gemarineerd en gegrild rundvlees, geserveerd in zachte tortilla’s. Deze taco’s worden vaak gegarneerd met verse ingrediënten zoals avocado, kaas en kruiden. Met dit recept maak je eenvoudig een lekkere Mexicaanse maaltijd voor de warme zomeravonden.
