Taco
10 min
15 min

Maxicaanse Tacos de Carne Asada met rundergehakt en avocado

Tacos de Carne Asada zijn een zomers Mexicaans gerecht met gegrild rundergehakt als vulling. "Carne Asada" betekent "gegrild vlees" en wordt meestal gemaakt met gemarineerd en gegrild rundvlees, geserveerd in zachte tortilla’s.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      250 g
    • Avocado
      stuks
    • Limoen
      stuks
    • Witte kaas
      70 g
    • Tortilla's
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Chilipoeder
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de avocado in blokjes en besprenkel met een beetje limoensap om verkleuring te voorkomen.
    • 2
      Snijd de witte kaas in kleine blokjes.
    • 3
      Hak de basilicum- of korianderblaadjes grof.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
    • 6
      Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is (ongeveer 5-7 minuten). Zorg ervoor dat je het gehakt af en toe roert om het gelijkmatig te bakken.
    • 7
      Voeg komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Laat nog 2 minuten koken zodat de smaken goed kunnen mengen.
    • 8
      Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 1 minuut per kant, of tot ze lichtbruin en warm zijn. Je kunt ze ook kort in de magnetron verwarmen (ongeveer 20-30 seconden).
    • 9
      Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de warme tortilla’s.
    • 10
      Voeg de blokjes avocado en witte kaas toe bovenop het gehakt.
    • 11
      Garneer met de verse basilicum- of korianderblaadjes.
    • 12
      Serveer de taco’s met partjes limoen aan de zijkant, zodat je naar smaak limoensap over de taco’s kunt persen.
    • 13
      Serveer de tacos direct, eventueel met extra limoensap, salsa of een schepje zure room naar smaak.

Tacos de Carne Asada zijn een zomers Mexicaans gerecht met gegrild rundergehakt als vulling. "Carne Asada" betekent "gegrild vlees" en wordt meestal gemaakt met gemarineerd en gegrild rundvlees, geserveerd in zachte tortilla’s. Deze taco’s worden vaak gegarneerd met verse ingrediënten zoals avocado, kaas en kruiden. Met dit recept maak je eenvoudig een lekkere Mexicaanse maaltijd voor de warme zomeravonden.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten