Krijg toegang tot de lekkerste recepten van onze chefkoks
Alleen leden van de EerlijkEten community hebben toegang tot onze recepten. Heb je nog geen EerlijkEten account? Meld je dan nu aan!
Ben je al lid? Klik hier om in te loggen
Afdrukken

Personen
-
+
De vulling van de bolletjes
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Dag 1 Wrijf het stuk buikspek goed in met je zout en suiker en wikkel in folie. Leg 12 uur in de koeling.
- 2Dag 2 Verwarm je oven voor op 235 graden
De bolletjes maken
Ingrediënten
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen. Doe de melk en al je ingrediënten, behalve je bloem, varkensvet en zout, in je kneder. Laat even 15 minuutjes staan totdat je gist begint te werken. Dan zet je je kneder aan en voeg je de bloem, het varkensvet en het zout langzaam bij. Kneed ongeveer 7-8 minuten totdat je een mooie bol hebt.
- 2Doe de bol in een met olie ingevette schaal en dek af met een warme theedoek. Zet weg op een warme tochtvrije plaats en laat rijzen totdat het deeg ongeveer verdubbeld is, dit duurt ongeveer 40-45 minuten.

Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten